POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bjärsmyr ryter ifrån mot Blåvitt: "Ingen kanonsituation"

Foto: Bildbyrån

DUBAI. IFK Göteborg har sju spelare med utgående kontrakt.
Nu ryter Mattias Bjärsmyr ifrån.
- Det är ingen kanonsituation, säger han till Fotbollskanalen.

Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sören Rieks, Mads Albaek, Mikael Boman, Martin Smedberg Dalence och Patrik Karlsson Lagemyr har alla utgående kontrakt. Lagets kapten Bjärsmyr har inte hört ett knyst och vet inte om klubben vill ha kvar honom. Efter fredagens träning i Dubai ger han sin syn på situationen.

- Jag har inte hört något från klubben och vad jag förstår har de andra med utgående inte heller hört något, säger han till Fotbollskanalen.

Vill du förlänga?
- Jag är öppen till att förlänga men så länge jag inte har fått frågan så är det ju fortfarande inget alternativ för mig. Så när frågan kommer då kan jag svara på den, säger han.

Rogne, Rieks, Albaek och du är fyra viktiga startspelare – hur ser du på den situationen?
- Ja och då kan man rabbla upp fler namn. Det är ingen kanonsituation. Så är det ju. Det får man någonstans erkänna. Varför det har blivit så ska inte jag svara på för jag är bara en spelare, men det är ingen jättebra situation. Men om klubben vill så försöker man ju förlänga, vill man inte så gör man det ju inte. Det är en fråga för klubben att svara på.

Ni är en klubb som behöver pengar – kanske svårt att få det för bra spelare vars kontrakt går ut?
- Ja det är det och vissa av oss är äldre också. Jag är över 30 nu, Sören strax under 30, Rogne snart 27 och Albaeks har samma ålder ungefär, så det är så men det är ett val som klubben har gjort och har dragit ut på tiden.

Är det någon som man verkligen måste förlänga med?
- Helst alla. Men om jag ska välja en så är ju Sören en spelare som vårt anfallsspel bygger mycket kring. Han är en väldigt viktig spelare för oss. Rogne också som jag har spelat mittback med. En bra kille som tyvärr fick en knäskada och förhoppningsvis nu när han får en hel försäsong kan han göra en lika bra säsong som han gjorde första säsongen. Då är han också en kille man ska satsa på tycker jag.

Hur ser dagens trupp ut?
- Vi var ju med i toppen fram till slutet på sommaren när vi förlorade två på raken mot Djurgården och Hammarby. Vi har en bra trupp och om vi kan göra som i somras i Europa League, att spela tillsammans på ett bra sätt, så är vi väldigt svårslagna och ett bra lag.

Är det något som saknas för att ni ska kunna hota Malmö FF, AIK med mera?
- Vi tappade ju Jakob Ankersen och om man ska se till mål, assist och poäng så var han en av de bättre spelarna förra året, så där kanske vi måste ersätta. Men sedan ska inte jag stå här och peka på vad som behövs, men det är väl där då kanske… om Tobbe fortsätter att göra mål. Jag säger till honom hela tiden i gymmet att han ska ligga i överkant varje pass. Om han är i form så gör han 15 mål i allsvenskan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-03 kl 14:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå