POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bjärsmyr slår tillbaka: "Har en fettprocent på 6,5"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Mattias Bjärsmyr.

Andreas Augustsson vägrade att skaka hand med Mattias Bjärsmyr – och hånar Blåvittspelaren för hans vikt.

- Löjligt, särskilt som jag har en fettprocent på 6,5, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Det var i helgens västderby mellan IFK Göteborg och Elfsborg som försvararna råkade i luven på varandra. Upprinnelsen till osämjan var Bjärsmyrs påstående om att Augustsson spelat fult och vårdslöst, och duon hade en hätsk ordväxling på planen. Efteråt vägrade Augustsson att i hand och tacka för matchen.

När efsborgaren nu, några dagar senare, berättar om incidenten för tidningen Matchdax verkar det uppenbart att han fortfarande inte släppt händelsen.

– Jag tycker att Bjärsmyr ska hålla käft och ta tag i sitt eget spel. Detta är riktigt pinsamt. Jag tycker han ska sticka ut och springa lite för han har lagt på sig några kilo för mycket i Grekland, säger Augustsson.

Fotbollskanalen.se ringer upp Bjärsmyr som i sin tur avfärdar kritiken som helt ogrundad.

- Vad ska jag svara på det? Det tyder väl på att han inte har så mycket att komma med, om han måste börja prata om min vikt. Löjligt, särskilt som jag har en fettprocent på 6,5, säger Bjärsmyr.

Det låter inte så mycket?

- Nej, jag väger 81 kilo och min matchvikt ligger på 82. Jag har aldrig haft några sådana problem, men vill han ge sig på mig på grund av vikten får han väl göra det.

Varför var du irriterad på honom under matchen?

- Äsch, det var inte så farligt. Jag frågade bara vad han höll på med. Det är alltid samma visa på honom.

Att han spelar för hårt?

- Hårt... Det får man kalla vad man vill. Jag vill ha det till att han spelar fult. Men vi ska egentligen vara tacksamma. Det var hans dumma tackling som gjorde att vi vann matchen.

Det höll han inte med om?

- Det får du egentligen fråga honom om. Det blir bara fånigt om vi ska fortsätta att tjafsa om det här. Det är som det är och han är ingen bästa kompis till mig på något sätt.

FOTNOT: I klippet ovan kan du se hur Bjärsmyr pratar med Andreas Klarström när han får sitt andra gula kort och blir utvisad i matchen.

Publicerad 2012-09-19 kl 14:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå