Bjärsmyr tvåmålsskytt när Blåvitt segrade i avslutningen

IFK Göteborg avslutade snyggt.
Efter två mål av Mattias Bjärsmyr segrade laget mot Sirius med slutsiffrorna 2-0.
- När jag kom hit tittade vi på att vi släppte in för mycket mål. Det har vi fått ordning på, säger Roland Nilsson, Blåvitt-tränare, till Dplay efter matchen.

Det var IFK Göteborg och IK Sirius möttes i avslutningen av allsvenskan. Blåvitt säkrade det allsvenska kontraktet i den sista omgången - Sirius gjorde detsamma för en lång tid sedan.

Efter 12 spelade minuter var Göteborgs drömstart ett faktum. På passning från Tobias Sana kunde Mattias Bjärsmyr - som har ett utgående kontrakt med Göteborgsklubben - skarva in 1-0 bakom Sirius-målvakten Hannes Sveijer.

Därmed kunde Blåvitt-spelarna gå till pausvilan i uddamålsledning.

Med tio minuter kvar av den första halvleken kom nästa mittbacksmål. För ovanlighetens skull höll sig samme Bjärsmyr framme och skickade in matchens sista mål.

I och med att drabbningen följaktligen slutade 2-0 slutar IFK Göteborg på en 12:e-plats. Sirius slutar tio i den allsvenska tabellen.

- När jag kom hit tittade vi på att vi släppte in för mycket mål och det har vi nu fått att fungera. Därefter började vi titta på anfallsspelet för att vinna matcher och inte spela oavgjort, säger en säsongssummerande Roland Nilsson, som är Blåvitt-tränare, till Dplay efter matchen.

Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Tolinsson, Eriksson - Abraham, Wernbloom, Yusuf, Holm - Sana, Söder.

Sirius: Sveijer - Larsson, Ekdal, Björkström - Karlsson, Hellborg, Roche, Björnström - Shabani, Saeid, Persson.