Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Björn Ranelid en av 652 MFF:are på jubileumströja: Jag är en liten piruett i sammanhanget

Med anledning av 100-årsjubileet har malmö FF tagit fram en tröja med namnen på samtliga MFF:are som någonsin representerat klubben. En av dem är författaren Björn Ranelid.
- Jag är obetydlig i det här sammanhanget, säger han till fotbollskanalen.se.

2010 firar Malmö FF 100 år som förening och ett av sätten som det uppmärksammas på är med en jubileumströja som man ska spela årets första hemmamatch i.

Tröjan är specialdesignad och innehåller namnen på samtliga 652 spelare som man har kunnat säkerställa har representerat Malmö FF minst en gång. Det är gott om välkända namn som man hittar på tröjan. Från ”Kajan” Sandell via Bosse Larsson till Zlatan Ibrahimovic.

Ett av namnen är emellertid inte mest känt för sin insats på fotbollsplanen, utan för sina böcker, och för sina framträdanden där han sällan tvekar inför att lägga ut texten: Författaren och Augustprisvinnaren Björn Ranelid.
- Ja, det är såklart roligt, men jag är ju en liten piruett bara jämfört med de andra i sammanhanget. Jag är obetydlig i förhållande till de stora spelarna, och det menar jag. För mig tror jag snarare att min skönlitterära bok om Malmö FF (Fotbollens höga vis red anm.) kommer att leva vidare, säger Ranelid.

Om du får välja ett favoritögonblick att lyfta fram ur MFF-historien?
- Då är det Europacupfinalen mot Nottingham 1979. Den går inte att förbise – det är ju formellt den största framgången för klubben. Annars är det väl personligen när jag låg bakom målet på Idrottsplatsen när Malmö spelade.
- Det är många som säger att de gjort det men jag gjorde det faktiskt. Vid ett tillfälle hamnade jag och mina vänner på bild efter ett mål. Jag vet att min mor sparade den bilden länge.

Publicerad 2010-03-02 kl 15:00
Annons
Annons
Annons