Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BK Häcken skrek på straff tre gånger - utan gehör: "Måste visa domarna att vi är värda straffar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. BK Häcken skrek på straff tre gånger i första halvlek - men fick inget gehör hos domare Mohammed Al-Hakim. Hisingslaget föll istället tungt hemma mot Djurgården.
- Vi måste visa domarna att vi är värda straffar, säger huvudtränaren Andreas Alm efter 0-2-förlusten.

Foto: Bildbyrån.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Haris Radetinac gav Djurgården ledningen redan efter åtta minuter. BK Häcken försökte få till en kvittering - och skrek på straff tre gånger under den första halvleken. Först sedan Aslak Witry tagit med hand i eget straffområde och därefter när Patrik Wålemark fälldes i straffområdet och till sist när Johan Hammar trampades av Haris Radetinac i slutet av halvleken. Men domare Mohammed Al-Hakim friade vid samtliga tre tillfällen.

Istället fick Djurgården en straff i 69:e minuten sedan Gustav Berggren dragit ner Fredrik Ulvestad. Norrmannen tog hand om straffen och förvaltade den säkert. 0-2 visade också resultattavlan efter 90 avverkade minuter.

ANNONS

- Det var en rättvis bortaseger. Vi hamnade i underläge och sedan fick Djurgården ny energi och kunde spela av matchen på ett bra sätt, säger BK Häckens huvudtränare Andreas Alm.

Han gav sin syn på straffsituationerna i första halvlek.

- Jag har inte varit inne hos domarna. Men en gång fick Aslak Witry bollen på handen. De sade att den inte var bedömningsbar och så vidare. Det är som det är, säger Andreas Alm och fortsätter:

- Vi måste visa domarna att vi är värda straffar. Vi måste ha mer pondus, visa att vi är på hemmaplan och att vi vill ha det här. Jag tyckte inte att vi övertygade Mohammed om att vi var värda en straff och då fick vi ingen, säger han.

Hur menar du att man ska visa domarna?
- Med kroppsspråk, och inte vara ledsna, och visa att vi vill detta jäkligt mycket, så domarna känner att ”de är med och vill ha det här”. Jag tycker inte att vi lyckades övertyga dem på det sättet. När situationerna uppstod blev det inget klart beslut och situationerna rann ut utan beslut. Vi måste bli vara bättre där och känna oss mer självklara och få domarna att känna att vi är värda straffar, säger Andreas Alm.

ANNONS

BK Häcken saknade offensiva hotet Daleho Irandust. Alm menar att det ser mörkt ut vad gäller stjärnans medverkan i bortamatchen mot Hammarby på söndag.

- Jag tror inte att han spelar på söndag, säger huvudtränaren.

Hisingslaget är nu nere på fjärde plats och de tre första får kvala till Europa. Frågan är om de tar en Europaplats?

- Jag tror att vi får tufft med att gå förbi Djurgården, men vi kommer att göra det vi kan. Vi ska göra det vi kan för att nå Europa, men det känns nu som att vi är i brygga, säger Andreas Alm.

Publicerad 2020-10-28 kl 21:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto