Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blackburntalang till Kalmar FF – nobbade Djurgården

Besnik Rusemaj, 16 år, är på väg till Kalmar FF. Han lämnar Blackburn Rovers efter ett år som ungdomsproffs och siktar nu på SM-guld med smålänningarna.

Efter ett år som ungdomsproffs i Blackburn flyttar malmöiten Besnik Rusemaj till Kalmar för att få känna på a-lagsspel.
- Jag ska träffa Svante Samuelsson (klubbchefen) på måndag och snacka kontrakt. Jag har tränat med a-laget och alla var nöjda med mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur gick träningen?
- De blev imponerade när jag tränade med a-laget. Vi körde tio mot tio och backarna jag mötte var äldre än mig och de sa till mig efteråt i omklädningsrummet att jag skulle få en plats i laget. Jag presterade väldigt bra och gjorde mål direkt.

Nu har han planerna klara för 2011.
- Den här säsongen ska jag förhoppningsvis göra allsvensk debut och för klubben så tror jag att vi kan hitta lite bra spelare utomlands. Tränaren tittar på spelare från Brasilien och jag hoppas att det leder till SM-guld.

Rusemaj, som fyller 17 dagen före julafton, berättar att han nobbade en annan allsvensk klubb innan han valde Kalmar.
- Djurgården hörde av sig men jag tackade nej. Jag träffade inte dem, men det är närmre familjen här. Jämför man Stockholm och Kalmar så har jag bara tre timmar med tåg härifrån så jag kan komma hem och hälsa på familjen när jag är ledig.

Tiden i Blackburn blev alltså bara årslång innan Rusemaj kände att det var dags att flytta hem till Sverige igen.
- Det var helt okej, men jag flyttar hem eftersom miljön inte var bra där. Fotbollen gick bra och det var bra med tränarna och så men jag flyttar hem eftersom miljon inte passar mig. Det är bättre då att lyckas i en allsvensk klubb.

Men allt med miljön var inte dåligt. I Blackburn spelar sedan tidigare Martin Olsson i a-laget och vänsterlöparen var en bra hjälp under tiden i England.
- Martin var ett extra stöd. Vi hade jättekul med varandra och jag var ofta hemma hos honom i hans radhus. Det låg precis vid akademin där jag också bodde.

Publicerad 2010-11-13 kl 13:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons