Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåsvart blir rosa mot Blåvitt: "Aldrig gjorts i klubbens historia"

Foto: IK Sirius.

Blåsvart blir rosa för en dag.
Mot IFK Göteborg byter Sirius färg på tröjorna till förmån för Cancerfonden.
- Vad jag vet har det här aldrig gjorts tidigare i klubbens 110-åriga historia, säger marknadschefen Cilla Fischer i ett pressmeddelande.

Den 29 september ställs IK Sirius mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Men gästerna kommer inte att ställa upp i varken sina blåsvarta hemmaställ eller helvita bortaställ. Båda kombinationerna är för lika IFK:s och därför gör Uppsalaklubben nu en speciallösning.

I samarbete med Cancerfondens "Rosa Bandet" spelar man i stället i ett helt rosa ställ.

- Vad jag vet har det här aldrig gjorts tidigare i klubbens 110-åriga historia. När frågan hamnade på mitt bord kring tröjfärg till den här matchen, var valet enkelt, säger marknadschefen Cilla Fischer i ett pressmeddelande.

Matchtröjorna kommer bara att användas vid ett tillfälle och därefter auktioneras de ut. Pengarna går sedan till Cancerfonden, vars Rosa Bandet-arbete genererar pengar till bröstcancerforskningen.

- Min far gick bort i cancer nyligen och jag har själv haft sjukdomen. Många av våra supportrar och andra Uppsalabor har förstås liknande erfarenheter. Jag tror att vi gemensamt kan åstadkomma väldigt mycket genom den här insamlingen, säger Fischer.

Motståndet IFK Göteborg har själva vid tidigare tillfällen gjort en liknande insamling med hjälp av tröjorna. I oktober 2007, mot Hammarby, spelade man i blå-rosa randiga tröjor till förmån för Rosa Bandet.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-10 kl 12:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons