Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt avdramatiserar skademörker

Tiotalet spelare borta senast. Fjolårets problem ser ut att blossa upp igen för Blåvitt. Men minskad styrketräning är ingen bov - protesterar tränare Jonas Olsson.

- Det tror jag inte. Det är inte så att vi har slutat träna styrka. Det är mer lite stelhet och osäkerhet. Jag är inte orolig över vår fysiska status, säger Jonas Olsson till FotbollDirekt.se.

- Egentligen ser det rätt bra ut, påstår Göteborgstränaren.

Men faktum kvarstår; för några veckor sedan var Göteborg näst intill skadefria. Situationen var bättre än på flera år och gav en tydlig kontrast till Blåvitts skadeelände från förra året.

I dag är skademörkret tillbaka. I förlusten under Turkiet-lägret mot Bate saknades tiotalet spelare med skador och sjukdomar. Ändå vidhåller Göteborg att lagets fysiska status fortfarande är bra.

- Klart det hade varit bättre om vi hade haft alla tillgängliga. Men egentligen ser det rätt bra ut, det handlar mer om att vi inte vill riskera något inför premiären, säger tränare Jonas Olsson.

Inför säsongen gick Göteborg ut med ett helt nytt träningsupplägg. Mindre tid i gymmet och mer tid på fotbollsplanen var budskapet. Men Olsson vill inte medge att det har blivit för lite styrketräning.

- Jag tycker inte det är någon stor sak. Vi ligger på gränsen och nu fick vi några baksidor. Vi får lugna ner oss lite i träningen men det hade vi gjort ändå.

Men med bara veckor kvar till allsvensk premiär har inte Göteborg alltför mycket tid på sig. Trots ansträngt skadeläge och uteblivna resultat är inte Blåvitt tränaren orolig.

- Vi får göra det bästa av det. Men för vår del gör det väl inget att allsvenskan startar senare i år.

- Jag har en positiv känsla, det finns en stor optimism trots att resultaten inte gått så bra.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-03-15 kl 15:57
Annons
Annons
Annons