Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Blåvitt-back skadad - men säker på att vara i form till premiären: "Inga som helst problem"

Foto: Bildbyrån.

Carl Starfelt opererade i november båda höfterna.
Det innebär att han missar stora delar av försäsongen.
Trots det tror han sig kunna vara i form till allsvenska premiären.  
- Det ska inte vara några som helst problem, säger han till Fotbollskanalen.

Carl Starfelt lämnade inför förra säsongen Brommapojkarna för spel i IFK Göteborg och var under säsongen bofast i Blåvitts försvarslinje i allsvenskan. Under andra delen av säsongen hade backen problem med ena höften och opererade efter säsongens slut båda höfterna. Prognosen? Omkring tre månaders rehabiliteringsträning, det vill säga möjlig comeback i slutet av februari i år.

Mittbacken har ännu inte börjat springa, men känner att det går framåt.

- Det har väl än så länge gått som jag hade hoppats på. Jag har stegrat träningen hela tiden. Det har än så länge varit mest styrketräning, cykel, springa i vatten och sådant. Jag har inte börjat jogga än, men förhoppningsvis blir det nästa vecka. Så det har verkligen gått bra, säger han till Fotbollskanalen.

Starfelt hade främst problem med vänstra höften, men opererade båda höfterna. Nu hoppas han att tilltaget ska göra att han slipper problemet i framtiden.

- Det är många fotbollsspelare som gjort det här och man blir framför allt lite rörligare i höften, vilket gör att man kan bli kvitt problemen. Man kan aldrig säga aldrig, men förhoppningsvis kommer det kännas bra. Efter en operation kan man aldrig säga att det ska kännas hundra procent från första dagen, men det känns ofta bättre och bättre. Det handlar om att komma tillbaka och spela, sedan blir det bättre och bättre hela tiden, säger han.

Än är det långt kvar till säsongsstart. Starfelt vill inte uttala sig om specifika datum när han kan tänkas vara tillbaka i träning, men tror och hoppas på att han är i träning en bra bit innan IFK Göteborgs premiärmatch den 31 mars borta mot AFC Eskilstuna i allsvenskan.

- Ja, det hoppas och tror jag verkligen. Det är min ambition och förhoppningsvis lite innan det, så man förhoppningsvis hinner spela lite innan och vara hyfsat vältränad till att allsvenskan drar igång. Jag kan även göra mycket nu med, så jag börjar inte på noll, även om det är annorlunda med fotbollsträningen. Det gäller att få den träningen också innan det drar igång på riktigt, säger han.

Är du orolig över att du inte ska vara i form till att allsvenskan drar igång med anledning av att du ändå missar stora delar av försäsongen?
- Nej, jag skulle inte säga att jag är orolig. Jag tränar redan nu väldigt tufft och med tanke på hur lång försäsong vi har i Sverige, så ska det inte vara några som helst problem att komma tillbaka och vara bra tränad. Jag tänker på ett sätt att det här kan vara ett bra sätt att komma tillbaka, vara taggad och gå hundra. Det är lätt hänt att vissa spelare är övertaggade i början av säsongen och sådana grejer, men det behöver inte jag tänka på. Det handlar bara om att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt.

Starfelt kom i fjol till spel i 30 matcher, varav 29 från start i allsvenskan. 

Publicerad 2019-01-10 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons