Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-backen i ovan roll mot J-Södra: "Inte idealiskt"

Allsvenskan

IFK Göteborg drar igång efter allsvenska uppehållet utan någon renodlad vänsterback.
Då spelas David Boo Wiklander till vänster i backlinjen mot Jönköpings Södra.
- Klart att det inte är någon idealisk situation, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till Göteborgs-Posten.

Foto: Bildbyrån

Scott Jamieson har lämnat IFK Göteborg och flyttat hem till Australien. Dessutom är Sebastian Eriksson, som bitvis vikarierat på vänsterbacksplatsen, avstängd.

Det gör att David Boo Wiklander i dag kommer att spela till vänster i Blåvitts backlinje i mötet med Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

- Just nu har vi en trupp utan vänsterback. Så oavsett vem som spelar så måste vi göra om någon till vänsterback, som inte är vänsterback egentligen, säger IFK:s tränare Jörgen Lennartsson till Göteborgs-Posten, och fortsätter:

- David kan spela där och hanterar det på ett bra sätt, men han är egentligen mittback. Klart att det inte är någon idealisk situation att ha en högerfotad vänsterback.

ANNONS

Inför den allsvenska omstarten ligger IFK Göteborg på en blygsam elfteplats i tabellen, med 14 poäng efter tolv matcher.

- Det finns en väldigt hög ambitionsnivå och beslutsamhet i gruppen att visa att vi är ett bättre fotbollslag än vad vi har varit under våren, säger Lennartsson.

Blåvitts möte med J-Södra startar klockan 15 och kan ses på C More.

Fakta

Här är Blåvitts trupp mot J-Södra

Erik Dahlin, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Mix, Mads Albaek, Sören Rieks, Martin Smedberg-Dalence, Abdul Razak, Lawson Sabah, Sebastian Ohlsson, August Erlingmark, Henrik Björdal, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Mikael Boman.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-02 kl 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto