Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Blåvitt: ''Fyra Göteborgslag kan vara positivt''

Göteborg är på vippen att stoltsera med fyra lag i nästa års allsvenska. Örgryte är etta och BK Häcken tvåa med tre omgångar kvar att spela av superettan.

Örgrytes ordförande Lars Ranäng menar att det egentligen inte finns plats för fyra Göteborgslag i allsvenskan. IFK Göteborgs klubbdirektör Seppo Vaihela försöker se positivt på att det kan bli en kvartett klubbar i allsvenskan kommande säsong från staden.

- Blir det fler lag så ökar intresset. Tidningarna skriver mer och folk pratar också mer om det. Så ur det perspektivet kan det vara positivt, säger Vaihela till FotbollDirekt.se.

Sedan kommer den nya arenan stå färdig när allsvenskan 2009 sparkar igång. Det betyder att IFK Göteborg och Gais äntligen får överge ödsliga Nya Ullevi samtidigt som Örgryte inte längre är förvisade till Valhalla IP.

- Jag är övertygad om att det kommer bli ett uppsving. Det finns det många exempel på det när en arena kan erbjuda både komfort och tillgänglighet. Vi kommer få fler nöjda kunder. Jag tror att det kommer bli lättare att sälja årskort med tanken att den nya arenan kommer ta 18 800 åskådare. Som det är nu behöver man aldrig säkra upp för på Nya Ullevi finns det alltid plats.

Seppo Vaihela vill inte hålla med Lars Ranäng om att Göteborg inte har plats för fyra allsvenska lag. - Det finns 16 lag som kan spela i allsvenskan. Då har de klubbarna sportslig kvalité att spela där. Spelarmässigt finns det utrymme. Men Göteborg är inte en jättestor stad och sponsorsidan kan drabbas. Jag vill inte ta ställning och säga att det inte finns plats för 16 lag i allsvenskan.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-10 kl 14:21
Annons
Annons
Annons