Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
43v

Blåvitt har inte gett upp förlängning med Rieks

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Sören Rieks, 30, är ännu inte förlorad för IFK Göteborg.
Diskussionerna om en kontraktsförlängning pågår alltjämt.
- Vi ska träffas antingen den här veckan eller nästa, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Mikael Boman, Erik Dahlin, Martin Smedberg-Dalence och Sören Rieks är spelarna som sitter på utgående kontrakt med IFK Göteborg. Sportchef Mats Gren hoppas snart få klarhet i deras framtid.

- Vi har fört diskussioner med dem under ett längre tag. Jag hoppas ha svar av de flesta senast i slutet av månaden, säger han.

Av de fyra har mest fokus och strålkastarljus riktats mot Sören Rieks. Dansken som av många anses vara IFK Göteborgs bästa och viktigaste spelare. Den 5 september rapporterade Fotbolldirekt att inget talar för en förlängning då parterna inte längre förhandlar.

Felaktigt enligt Mats Gren.

- Det stämmer inte. Jag pratade med Sören i dag (tisdag) och vi ska träffas antingen den här veckan eller nästa, säger han.

Det är fortfarande möjligt att han blir kvar?
- Det hänger på om vi kan hitta en lösning.

En detalj som försvårar förhandlingarna är att den så kallade expertskatten, som utländska spelare har under de första tre åren i Sverige, nu upphör att gälla för Rieks. Vill IFK Göteborg få till en förlängning måste de lasta upp mer pengar.

- Självklart påverkar expertskatten. Jag kan inte procentsatserna rakt av utan i slutändan får man titta på vad han tjänar netto nu och vad det skulle innebära i slutändan. Det är klart att det kommer bli dyrare för oss om vi ska behålla honom. Samtidigt har vi haft en avskrivning på honom sedan vi köpte honom. Vi skriver inte av hela summan på första året utan budgetmässigt har han legat inne på en tredjedel av det vi köpte honom för under varje år. Det försvinner bort från budgeten nu, säger Gren.

Så, det finns plats i budgeten för en förlängning?
- Det är det jag måste värdera, hur långt kan jag sträcka mig.

Står ni långt ifrån varandra nu?
- Det vill jag inte kommentera. Men vi är inte ense än.

Sören Rieks kom till IFK Göteborg i augusti 2014. I år har han levererat fem mål och två assist på 22 allsvenska matcher.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 14:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER