POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Blåvitt har sorg: "Gunnar är en av Sveriges största idrottsledare"

Foto: Bildbyrån

Gunnar Larsson och Mats Engström.

IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson har avlidit, 80 år gammal.
Klubben ska nu hedra legendaren framöver.
- Gunnar var och kommer alltid förbli en stor del av Blåvitts historia, säger ordföranden Mats Engström till Fotbollskanalen.

Gunnar Larsson har gått bort, i corona. Under 19 år var han IFK Göteborgs ordförande, under en period som ledde till två Uefacupguld, tio SM-guld och tre cupguld.

Nu sörjer klubben sin hedersordförande.

- Otroligt tråkigt. Först och främst går våra tankar går till hans familj och vänner, säger Blåvitts ordförande Mats Engström till Fotbollskanalen.

Engström håller Larsson oerhört högt.

- Gunnar var och kommer alltid förbli en stor del av Blåvitts historia. Och inte bara Blåvitts, för han är en av de största idrottsledarna som vi har haft i Sverige. Hela framgången som vi hade under 80- och 90-talet bär till stor del Gunnars adelsmärke. Han var instrumental i allt som skedde.

- Hela den moderna historien har han varit med och skapat, genom de här framgångarna.

Under sin tid i IFK:s styrelse har Mats Engström haft kontakt med Larsson. 

- Han är så blåvit. Han ville bara Blåvitts allra bästa. Vi hade en väldigt bra och positiv kontakt. Jag har alltid känt ett stort stöd från Gunnar. Jag har haft förmånen att jag kunnat ringa honom och fråga om saker. Han har varit stöttande kring allt runt omkring och alltid funnits där. Senast hade vi kontakt när han fyllde 80 år och tyvärr blev det inte det firandet som vi hade önskat på grund av corona. Vi hade sett fram emot ett rejält firande när det här var över.

- Gunnar har alltid varit närvarande, gått på matcher och varit med i olika diskussioner. Någonstans har han varit med och stöttat, men han har varit duktig på att inte lägga sig i. Frågade man om något så fick man alltid stöttning.

Engström fortsätter:

- Han hade en enorm erfarenhet och han var ett föredöme som man kunde se upp till. Alla behöver vi förebilder. 

Engström är imponerad över hur Larsson klarade av att vara ordförande för IFK i 19 år, med tanke på att han satt på en utsatt position.

- Jag kommer minnas honom framför allt som en person med mycket civilkurage och en person som alltid stod upp för det han trodde på.

Nu ska IFK Göteborg hedra Larsson framöver, men hur är inte bestämt än. 

- Det kommer vi göra, men vi ska tänka till innan vi gör det. Vi ska se till att vi på ett hedervärt sätt kommer minnas Gunnar framöver.

Publicerad 2020-05-04 kl 12:54
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto