POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Blåvitt höjer målen efter starka året: "Viktigast att vi behåller ödmjukheten"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. IFK Göteborg höjer ribban efter ett år där klubben tagit stora kliv framåt ekonomiskt.
År 2023 är målsättningen att det egna kapitalet ska uppgå till 40 miljoner kronor.
- Målet är väl anpassat till den verksamhet vi bedriver, säger ordförande Mats Engström efter kvällens årsmöte.

IFK Göteborg gjorde ett driftunderskott på 24,2 miljoner kronor, vilket dock är knappt 28 procent mindre än driftunderskottet året innan, under 2019. Klubben redovisade en vinst på 11,7 miljoner kronor för räkenskapsåret 2019.

- Vi har som mål att sänka driftunderskottet med 20-30 procent varje år, säger Mats Engström.

Och då Blåvitt mår bättre än väntat vid den här tidpunkten höjs också de ekonomiska målen. År 2023 ska det egna kapitalet, som just nu ligger på 22,6 miljoner kronor, vara 40 miljoner kronor istället för de 25 miljoner kronor som fastslogs i den ursprungliga verksamhetsplanen.

 Vi vet själva hur det var förra året. Vi tänkte: ”herregud, hur ska detta gå?” Nu har vi haft ett år där saker och ting har gått vår väg. Vi gjorde ett rejält resultat och nådde nästan ribban för år 2023. Vi tyckte då att 40 miljoner kronor var en bra, reviderad målsättning. Det är väl anpassat till den verksamhet vi bedriver, säger Mats Engström.

Han är glad över stödet de får från klubbens medlemmar.

- Det viktigaste beskedet under årsmötet var att den väg vi har valt framåt har hög acceptans. Vi känner ett stort stöd från alla medlemmar för att fortsätta det vi har påbörjat. Sen gäller det att få det att funka. Det är hårt arbete som gäller, säger han.

Mats Engström gläds också åt att få vara ordförande även under 2020.

- Det känns bra att bli omvald. Kontinuitet är inte oviktigt, säger han.

Klubbdirektören Max Markusson tycker att Blåvitt har gjort stora framsteg under det senaste året, men menar också att de är långt ifrån nöjda.

- Vi mår bättre än vid samma tidpunkt förra året och är definitivt på rätt väg. Det viktigaste är att vi fortsätter att vara noggranna och att vi trampar rätt och behåller ödmjukheten. Vi får inte tro att vi är klara bara för att vi har gjort ett bra år utan vi ska fortsätta på den inslagna vägen, säger han.

Rent sportsligt vill FK Göteborg helst värva in både en mittback och en anfallare innan säsongen drar i gång. Och utrymme till det finns.

- Sporten har sin budget, som har ökat väsentligt sen föregående år. Det finns ett utrymme. Sen gäller det, som vid alla investeringar, att få maximal nytta av det som finns. Det finns alltid spelare tillgängliga. Men det gäller att hitta rätt spelare. Det jobbar sporten med varje dag, säger Max Markusson.

Publicerad 2020-03-09 kl 22:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto