POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Blåvitt kan mista huvudsponsorn Prioritet Finans: "Vi diskuterar framtiden"

Foto: Bildbyrån.

Prioritet Finans ägare Nils Wiberg var kritisk till Blåvitts riskkapitalbolag.
Nu ser det ut som Prioritet kliver av som huvudsponsor, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.
- Vi sitter och diskuterar framtiden, säger Wiberg till Fotbollskanalen.

Sedan 2015 har Prioritet Finans varit huvudsponsor för Blåvitt efter att man hade ett avbrott men ännu är inte parterna överens om en förlängning från 2019 och framåt. Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att Blåvitt troligen får en ny huvudsponsor till 2019 och att det kan vara Serneke som skulle flytta till framsidan på tröjan och att därmed Prioritet Finans skulle lämna.

- Ja, det är väl inget vi kommenterar. Vi kommenterar inga sponsoravtal som vi har eller inte har, eller som vi förhandlar med, säger klubbdirektören Max Markusson till Fotbollskanalen.

Vad skulle det betyda för er om Prioritet Finas kliver av samarbetet?
- Nej, det känns också helt spekulativt. Vi har ständiga förhandlingar med både nya och gamla sponsorer. Det är klart att vi uppskattar alla som vill vara med och stödja IFK Göteborg.

Nils Wiberg har under åren då Prioritet Finans varit huvudsponsor haft mycket åsikter om klubben och så sent som i höstas var han kritisk till riskkapitalbolaget där bland annat Serneke var med och satte pengar.

- Jag tänkte hålla käften, men nu blev jag så ledsen när jag såg detta. Ett riskkapitalbolag är ju en gammal relik från 80- och 90-talet. Vilka andra klubbar använder sig av det i dag? Jag tycker att det är tiggeri. Varför kan inte Blåvitt tjäna egna pengar? De har ju alla förutsättningar. Man ska inte behöva sälja Kamratgården och hålla på med riskkapitalbolag, det är inte värdigt IFK Göteborg som är det finaste varumärket i Sverige. Det är för låg nivå på gänget som jobbar där, sa Wiberg till GT.

Det har funnits en komplikation mellan just Priotitet Finans och Serneke där Nils Wibergs bolag blev uppsagt som Blåvitt-sponsor i slutet av 2014 och då var Serneke aktuellt som ny huvudsponsor för klubben. Ett bolag som Wiberg och Prioritet Finans då ägde 20 procent utav.

- Det är klart att jag blev väldigt förvånad. Vi var minoritetsägare och då bestämmer man inte. Men jag upplevde det som knepigt, sa Nils Wiberg till Sportbladet då och enligt tidningens uppgifter så reagerade Wiberg starkt och fick stopp på Serneke.

Efter halva 2015 som Blåvitt fick hantera utan huvudsponsor så skrev Prioritet Finans ett nytt avtal som går ut i slutet av 2018. I dag säger Nils Wiberg apropå de pågående förhandlingarna med Blåvitt och att man kan kliva av:

- Ingenting är bestämt, säger han till Fotbollskanalen.

Hur ligger landet då?
- Vi förhandlar och jag kommer att meddela det så fort jag vet någonting. Vi sitter och diskuterar framtiden, men inget är definitivt, inte alls.

Hur går dialogen?
- Dialogen är bra. Vi har fina samtal, är fina vänner och allting är hur bra som helst. Nu är det bara frågan om vad som händer och sker, hur Prioritet ska lägga sina sponsorresurser framöver, det är ett beslut vi får ta i företaget och ett beslut som Blåvitt får ta de också, hur de vill ha det. Men det förs samtal i god anda.

Vad säger Blåvitt?
- Vi diskuterar framtiden, hur vi ska kunna hjälpa varandra på alla sätt. Det förs som sagt i väldigt god anda. Men sedan om Blåvitt på sin kammare pratar med andra, det har de rätt att göra. Men det är ingenting jag vet om.

Det talas om att ni däremot fortsätter fem år till med Djurgården.
- Vi har ett treårskontrakt med Djurgården, detta året och två till. Men där är det heller ingenting bestämt. Vi kör våra tre år och det fungerar väldigt bra med Djurgården så det kan mycket väl hända att det blir en förlängning, men det är ingenting klart än. Inga sådana diskussioner har förts.

Publicerad 2018-11-14 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå