POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6d

Blåvitt-kaptenen om nyförvärven: "Det går snabbt i dagens fotboll"

Foto: Bildbyrån

Blåvitt hade i vintras ekonomiska problem och var tippat i botten.
Nu är laget med i toppen - och i lördags blev två heta nyförvärv klara. 
- Det går snabbt i dagens fotboll, säger kaptenen Sebastian Ohlsson. 

IFK Göteborg hade i vintras ekonomiska problem och blev under upptaktsträffen tippat i botten av allsvenskan. Blåvitt hade inte pengar till att värva spelare för stora summor och har i stället gett unga spelare chansen, vilket blivit ett framgångsrecept med toppstrid och spelarförsäljningar, där Benjamin Nygren flyttat till Belgien och Carl Starfelt till Ryssland. Det har gett ett viktigt ekonomskt tillskott till föreningen - och i lördags anslöt Hosam Aiesh från Östersund och Tobias Sana från Århus. 

Blåvitt-kaptenen Sebastian Ohlsson medger att läget är annorlunda nu i jämförelse med inför säsongen och menar att det är prestationerna på planen som gett de ekonomiska förutsättningarna till förstärkningar. 

- Det går snabbt i dagens fotboll. Vi har gjort en väldigt fin säsong, vilket öppnat upp för spelarförsäljningar och då har det kommit in mycket pengar. Det är det vi har gjort på planen som gett de här förutsättningarna med att ta in meriterade spelare, säger Blåvitt Ohlsson och fortsätter:

- Det är två fantastiskt duktiga spelare som kommer bidra på många sätt. Det är alltid positivt att få in bra fotbollsspelare. De kommer öka konkurrensen ännu mer, vilket är bra. Det ska bli väldigt spännande att följa dem.

Dessutom är både Aiesh och Sana med i Blåvitts matchtrupp till måndagskvällens möte med Falkenberg på Gamla Ullevi. Då ska Blåvitt studsa tillbaka efter kryss senast borta mot Örebro SK. Blåvitt ledde med 2-0 fram till 82:a minuten, men tappade sedan. 

- Vi kom inte upp i normal kapacitet och då är det alltid skönt att spela match igen, så man kan komma tillbaka, säger Ohlsson. 

- Men man ska heller inte dra för stora växlar av den matchen. Det var väl egentligen vårt bottennapp sedan första matchen på säsongen. Det kommer alltid någon sådan match under säsongen. Det gäller att studsa tillbaka, fortsätter han. 

Blåvitt är inför matchen en bit efter Djurgården, Malmö FF och AIK i kampen om Europa-platserna, något som Ohlsson menar att Blåvitt inte har fokus på, även om han menar att det förstås är viktigt med en seger. 

- Vi tar en match i taget och är glada så länge vi kan ge klubbarna där uppe en match. Vi ska utvecklas varje match den här säsongen och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi vill såklart ta tre poäng i varje match, men vi känner inte att det är viktigare i den här matchen än i någon annan match. Vi ska bara gå ut och göra det bra och då blir det förhoppningsvis ett bra resultat. 

IFK Göteborgs möte med Falkenberg börjar klockan 19.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-08-12 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå