Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Blåvitt lägger över pressen på Örebro: "Vet att de haft det tufft - är piskade att vinna"

7v

GÖTEBORG. Både Örebro och IFK Göteborg har gått trögt i år, och tampas båda i botten av tabellen.
Inför morgondagens möte lagen emellan tror Blåvitts Calle Johansson, 27, att Örebro kan få det jobbigt mentalt.
- Vi vet att de har haft det tufft. Inte tagit så många poäng och de är piskade att vinna, säger 27-åringen till Fotbollskanalen. 

Matchen har målats upp som ett möte fyllt med ångest och nervositet. 15:e placerade Örebro SK gästar 14:e placerade IFK Göteborg under söndagen, och det är tre mycket viktiga poäng som står på spel för båda lagen. 

När Blåvitt flyttar från Nya Ullevi till Gamla Ullevi för första gången sedan förra säsongen, väntas stor uppslutning från supportrarna. Något som lagets mittback Calle Johansson ser fram emot. 

- Viktig match. Kul med publik tillbaka på Gamla Ullevi. Det är en viktig match för båda lagen, och vi vill så klart ha tre poäng. Det känns jättekul att vara tillbaka på den riktiga hemmaarenan och hoppas att vi kan få mycket energi av publiken där, säger Johansson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Hur viktigt blir publikens stöd för att ge er spelare en fördel?
- Jätteviktigt, så klart. Det sägs väl att det ska komma över 15 000, det ska bli riktigt kul med en fin inramning. 

Trots Blåvitts kräftgång i år, tror Calle Johansson att Örebro kan vara än mer pressade, men menar att motståndet är svårscoutat i och med tränarbytet, där Marcus Lantz tagit över efter Vítor Gazimba.

- Vi vet att de har haft det tufft. Inte tagit så många poäng och de är piskade att vinna. Det svårt att säga så mycket nu när de bytt tränare också. Vi får vara öppna för det mesta.

Ser även ni spelare det på samma sätt, att det är en ångestmatch som står på spel?
- Det är klart att vi har sagt det. Nu under de sista åtta matcherna så är alla matcher som finaler. Sedan finns det ingen match som är mer värd än någon annan egentligen, för det är tre poäng som gäller i alla matcher. Men det är klart att det hade varit gött för oss att få tre poäng i den här matchen, fortsätter Johansson. 

ANNONS

Under landslagsuppehållet har skadelistan reducerats kraftigt, och troligtvis är det bara långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr och Sebastian Eriksson som tvingas stå över morgondagens match. 

Även August Erlingmark och Marcus Berg är tillbaka från sina respektive avstängningar, som höll dem borta från spel senast mot Elfsborg.  

- Det betyder mycket att ha alla spelare på planen. Nu har vi dessutom haft två veckor sedan vi spelade match senast. Kunnat nöta på detaljer och fått snacka ihop oss om hur vi ska lägga upp det nu under de sista åtta matcherna. Det känns som att vi har ett bra “go” i laget, så jag hoppas att det syns i morgon, säger Calle Johansson. 

Vad är det konkret som ni har jobbat med under uppehållet? 
- Det har egentligen varit grundläggande grejer, både offensivt och defensivt. Mer så att alla förstår vad det är vi ska göra och att alla gör samma saker. Det är mer det som vi har gnuggat på.

ANNONS

Vad i det defensiva ska ni göra bättre för att inte släppa in så många mål som ni gjort hittills?
-
Vi ska offra oss och kämpa för varandra. Vi ska hålla laget kompakt och göra det svårt för dem. Jag ser det som en hel laginsats. 

Calle Johansson har representerat IFK Göteborg i tolv allsvenska matcher i år. Hans kontrakt sträcker sig över 2023. 

Publicerad 2021-10-17 kl 11:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto