Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt nobbar Risp - trots gratiserbjudande: "Det känns tråkigt"

Fredrik Risp vill flytta till Sverige. Men Blåvitt säger ”nej tack” när mittbacken erbjuder sina tjänster - gratis.
- De har ingen möjlighet att ta hem mig. Det känns tråkigt, säger han till eurosport.se.

Efter stor turbulens med svågerpolitik och bestraffningar från turkiska förbundet hamnade både Risps nuvarande klubb Ankaragucu, och lokalkonkurrenten Ankaraspor i ekonomiska och sportsliga svårigheter. Det sistnämnda laget flyttades ner en division, och plötsligt stod spelarna i kö för att komma till Ankaragucu.

Hela episoden slutade med att svensken köptes ut från sitt kontrakt. Men trots att han kan gå gratis värvas han inte av IFK Göteborg.

- Det stämmer. Det är en spelare med en fantastisk karaktär och han kommer att generera jättemycket till den klubben han hamnar i. Men vi har nio backar, så det går inte, säger sportchefen Håkan Mild till eurosport.se.

Ännu har Risp inte hunnit smälta beskedet, från föreningen som ligger honom så varmt om hjärtat. Klart är att försvararen lämnar Turkiet, men var han ska spela framöver vet han inte. Att gå någon annanstans i Sverige skulle kännas mycket svårt, förklarar han.

- Alla som känner mig vet att jag har ett oerhört stort Blåvitthjärta och jag skulle gärna ha kommit och hjälpt laget. Men nu får jag acceptera läget, säger mittbacken till eurosport.se.

Publicerad 2009-11-06 kl 17:26
Annons
Annons
Annons