Blåvitt nollat igen - föll mot Kalmar efter snöpligt självmål

KALMAR. Det var knappast någon bländande fotboll som spelades på Guldfågeln arena.
Till slut avgjorde ett självmål från Blåvitts Calle Johansson - och Kalmar FF vann med 1-0.
- Jag tycker vi äger hela matchen, säger IFK Göteborgs Marcus Berg till Discovery+.

Se Kalmar FF:s mål mot IFK Göteborg i Sporten i spelaren ovan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

I Kalmar FF var mittbacken Rasmus Sjöstedt sjuk och ytterbacken David Olafsson avstängd, vilket medförde att mittfältarna Carl Gustafsson och Johan Karlsson tvingades vikariera i fyrbackslinjen. Gästerna IFK Göteborg ställde upp med precis samma elva som i 0-1-förlusten mot Hammarby.

De första 40 minuterna bjöd knappast på någon vidare underhållning, då det var tomt på målchanser och en jämn matchbild. Men i den 41:a minuten kom Kalmar FF till deras första riktiga målchans i matchen när Sebastian Nanasi förlängde vidare centralt till Simon Skrabb, som sköt över.

Kort innan halvtid blev Marcus Berg frispelad i djupled. I den något märkliga situationen halkade KFF-målvakten Ricardo Friedrich när han backade mot målet. Berg gick på avslut, men sköt i burgaveln. Första halvlek slutade mållös.

- Det är en okej halvlek från båda lagen. Vi känner att vi har kontroll på dem defensivt. Vi har lite att förbättra till den andra halvleken och få i gång vårt anfallsspel ännu mer, sa Kevin Yakob till Discovery+ om Blåvitts första 45 minuter.

Inledningen på den andra halvleken var desto mer händelserik. I matchminut 47 damp bollen ner framför Marcus Berg, som fick ett utmärkt skottläge, men avlossade mitt på Friedrich.

I den 59:e minuten kom till slut matchens första mål. Oliver Berg transporterade bollen i offensivt straffområde, vilket var fullt av Kalmar-spelare. Men inlägget tog i stället på Blåvitt-backen Calle Johansson, som snöpligt styrde in bollen i eget mål. 1-0 till Kalmar.

Hemmalaget fick en rejäl dos energi av målet och ägde spelet i minuterna efter. Bland annat fick Noah Shamoun ett jätteläge på nick, och tvingade Warner Hahn till en enastående enhandsräddning i bortamålet. I matchminut 77 fick MFF-lånet Sebastian Nanasi ett minst lika ypperligt läge att öka på Kalmars ledning, men missade även han mål.

Något 2-0 kom aldrig, men inte heller en kvittering. Kalmar FF vann med matchens enda mål, och IFK Göteborg fick se sig nollat och besegrat för andra matchen i rad.

- De har en kort period efter deras mål, men annars äger vi hela matchen. Och i stort sett hela andra, förutom tiominutersperiod efter deras mål. Jag ska göra två mål i dag. Det är för dålig skärpa, säger Marcus Berg till Discovery+.

Kalmar FF:s Oliver Berg:

- Vi blandar och ger. I perioder är det riktigt svagt. Vi får målet vid en bra tidpunkt och efter det tycker jag att vi är bra en stund. Vi hade kunnat spela lite bättre, men det är skönt med tre poäng, säger norrmannen till Discovery+.

I nästa omgång gästar Kalmar FF Malmö FF, medan IFK Göteborg tar emot IK Sirius på Gamla Ullevi.

Kalmar FF: Friedrich - Karlsson, Gustafsson, Saetra, Lindahl - Netabay, Romario, Berg - Shamoun, Skrabb, Nanasi

IFK Göteborg: Hahn - Jallow, Bångsbo, Johansson, Wendt - Svensson, Yakob, Carneil - Aiesh, Berg, Markovic

-
-
Publicerad 2022-08-22 kl 20:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.