Blåvitt ny trea efter Söders mål

Unge Robin Söder behövde bara dryga åtta minuter på sig för att göra matchens enda mål mot Gefle.

17-åringen avslutade behärskat på Pontus Wernblooms fina passning. Det var tredje matchen i rad som Robin Söder gjorde mål för IFK Göteborg.
Göteborg tog därmed sin andra raka seger på en vecka mot Gefle (3-0 i Göteborg). På de fem senaste mötena med Gefle har Blåvitt lika många segrar och målskillnaden 11-0.

Gerndt debuterade

I Gefle fick nyförvärvet Alexander Gerndt chansen från start. Anfallaren oroade bitvis och fick en varning (22:a minuten). 20 minuter in på den andra halvleken byttes han av mot Hasse Berggren.
Gefle har nu tre raka förluster. Bara IFK Norrköping ligger bakom i tabellen. IFK Göteborg är ny serietrea.

Gefle IF-IFK Göteborg 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Robin Söder (8)