Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt obesegrat i tolv raka derbyn: "Viktigt att hålla den sviten"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har inte förlorat ett derby mot Häcken sedan 2011.
Under tisdagskvällen tänker de förlänga den sviten.
- Det är klart att det är viktigt att vi slår Häcken, säger Tobias Hysén.

10 april 2011. Jonas Bjurström, René Makondele och Mathias Ranégie gör varsitt mål när Häcken 3-1-besegrar IFK Göteborg i allsvenskans andra omgång.

Över sex år har passerat sedan dess. Häcken har inte lyckats upprepa bedriften en enda gång.

Av de tolv senaste Göteborgsderbyna, allsvenskan och svenska cupen inräknat, har IFK Göteborg vunnit åtta och kryssat i fyra.

Mardrömssiffror för Häcken. Glädjesiffror för de blåvita.

- Vi har haft bra matcher mot Häcken under den senaste tiden, men nu har de lite nya spelare och ny tränare så det är inget vi lägger något krut på, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Tobias Hysén:

- Det är klart att sviter är sviter för att de finns där. Det är inget som någon har hittat på utan så är det ju.

35-åringen deltog faktiskt i den där matchen 2011. Han och Robin Söder bildade anfallspar.

Får han som han vill förlängs Blåvitts förlustfria svit när Häcken och IFK Göteborg återigen brakar samman under tisdagskvällen. Den här gången inför ett fullsatt Bravida Arena.

- Det är klart att det är viktigt att vi slår Häcken. Speciellt i den situationen där vi har spelat tre raka oavgjorda matcher. Vi måste vinna för att inte hamna för långt efter i tabellen. Sedan är det klart att det är viktigt att vinna för att få derbyvinsten och hålla sviten att de inte har slagit oss på länge, säger han.

Från Häcken-håll är det såklart fullt fokus på att bryta IFK Göteborgs derbydominans. Hashtaggen "Det är dags nu" har använts flitigt på sociala medier.

- Ja, det var ett tag sedan vi vann, men alla sådana sviter brukar dö ut, säger Emil Wahlström som är en av tre spelare i dagens trupp som var med 2011. Christoffer Källqvist och Kari Arkivuo är de andra två.

Annars är allt nytt i ett Häcken som, enligt Emil Wahlström, kommer allt närmare en derbyseger.

- Det tycker jag absolut. Häcken har byggt upp någon bra. Faciliteter, arenan och hur det snackas om oss. När jag kom upp var vi lillebror. IFK kommer alltid vara större fansmässigt, men vi spelar på lika villkor nu känner jag.

Fjolårets derby på Bravida Arena slutade 2-2 sedan Häcken hämtat upp ett 0-2 underläge. Alhassan Kamara poängräddare då. 

- Vi gav bort en straff där bland annat. Sedan malde vi sönder dem efter det och kunde ha gjort 3-2, minns Rasmus Lindgren.

Vad talar för er nu?
- Vi har ungefär lika många poäng och har haft samma typ av resultat. Stabilt bakåt, men lite för många kryss. Vad som talar för oss? Att vi har hemmaplan och att vi är nöjda med vår match senast (0-0 mot Örebro) förutom att vi inte gjorde mål.

Hur viktigt är det att slå Blåvitt?
- Det spelar inte så stor roll. Jag ser det bara som en allsvensk match. Vinner vi är det tre poäng. Det betyder inte mer i tabellen än så. Sedan är det klart att det är kul att slå Blåvitt, men det är kul att vinna oavsett vilka man möter.

Derbyt mellan Häcken och Blåvitt sänds i C More Sport och streamas på cmore.se. Sändningen startar 18.15, avspark 18.30.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-02 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons