Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt och Elfsborg varnas: Vi är bättre än i fjol

Kalmar FF blir ett topplag igen. Tomrummet efter bröderna Elm och att nyförvärven så här långt floppat oroar inte Nanne Bergstrand som istället lovar att Kalmar är bättre än i fjol.

- Vi är bättre än försäsongen förra året. Klarar vi oss bara från skador så är vi säkert ett topplag igen, säger Kalmar FF:s Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se.

3-0 mot Halmstad, 3-1 mot AIK och 1-1 mot Elfsborg gör att Kalmar FF på nytt ses som ett topplag.
Ännu en gång ser Kalmar därmed ut att kunna parera tunga spelarförluster - utan en nedgång.
Bara över de två senaste säsongerna har halvdussinet direkta stjärnor lämnat, så sent som i fjol både Rasmus och David Elm.
Lägg där till att nyförvärven Jael Ferreria och Yannick Bapupa än så länge är långt i från några succér.

- Personifierar du ett lag genom några få spelare så kan jag förstå oron men det gör inte jag. Det är fortfarande i högsta grad laget det handlar om och det är en räddning för oss. Egentligen har vi ett bättre läge nu än efter 2008 då vi hade ett berg att bestiga. Inför den här säsongen har det ändå sett mycket bättre ut.

Men första säsongen utan Rasmus Elm måste med all logik  kännas för er?
- Men kom i håg att vi började egentligen förra säsongen sämre än vi slutade den. Två poäng på fem matcher i början och då var Rasmus med.

Vad bygger er trygghet på - hur klarar ni gång på gång att förlora era nyckelspelare?
- Vår trygghet bygger på att vi alltid skapar många målchanser. Vi gjorde tre mot Halmstad och hade många fler chanser än så...för mig är det viktigt att - även när spelet inte fungerar - att vi alltid skapar målchanser.

- Känner jag det så är jag lugn.

Hur länge har ni råd att fortsätta att förlora spelare?
- Länge - så länge vi inte förlorar för många på en gång som 2008. Men i övrigt gäller det att ha ett pussel där du har en stark stomme och vet exakt vad som behövs i övrigt när spelare försvinner.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-10 kl 16:49
Annons
Annons
Annons