POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3d

Blåvitt och Gais tvingas flytta hemmamatcher igen

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg, Gais och Örgryte har tvingats flytta matcher från Gamla Ullevi.
Nu tvingas även Blåvitt och Gais flytta nästkommande hemmamatcher. 
"Med bakgrund i det beslut som fattades i fredags av Tävlingskommittén har Got Event nu under förmiddagen informerat Gais och IFK Göteborg att vi inte kan ge garantier om godkänt underlag", skriver Got Event i ett pressmeddelande.

IFK Göteborg, Gais och Örgryte kunde i år inte inleda allsvenskan och superettan med respektive lags hemmapremiär på Gamla Ullevi. Detta med anledning av en renovering av arenans hybridgräsmatta, vilket gjorde att planen inte var i speldugligt skick. Men i måndags i förra veckan meddelade Got Event, som sköter driften, att mattan är redo för spel igen. 

Det höll däremot inte Svenska Fotbollförbundet med om. Örgryte meddelade i fredags att SvFF:s tävlingskommitté, efter inspektion, beslutade sig för att inte godkänna mattan för spel till Örgrytes hemmamöte med Frej i kväll. Samtidigt meddelade även Gais att mötet med Brage på fredag också är i fara och att matchen kan tvingas bli flyttad. 

I dag meddelade Got Event att det också blir så. Gais hemmamöte med Brage flyttas, men även IFK Göteborgs möte med Helsingborgs IF nästa måndag flyttas till annan arena. 

"Med bakgrund i det beslut som fattades i fredags av Tävlingskommittén har Got Event nu under förmiddagen informerat Gais och IFK Göteborg att vi inte kan ge garantier om godkänt underlag på Gamla Ullevi kommande matcher 19 och 22 april varför vi förordar att dessa flyttas till reservarena. Efter påskhelgen kommer ny planinspektion genomföras av förbundet varefter vi kan ge besked om kommande omgångar", skriver Got event i ett pressmeddelande.

Blåvitt meddelade därefter att mötet med HIF flyttas till Ullevi, precis som hemmapremiären mot Elfsborg, medan Gais meddelade att föreningens nästa hemmamatch flyttas till Bravida Arena. 

- Det här är ingen situation vi hade önskat. Det vi kan göra nu är att ställa om och säkerställa att det blir en lika bra upplevelse som mot Elfsborg. Vi behöver också jobba tillsammans med Got Event för att få bort de problem som uppstod vid insläppet, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson i en kommentar på föreningens hemsida. 

Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på SvFF, berättar att förbundet därmed inte var delaktigt i beslutet, endast vid beslutet att flytta Örgrytes möte med Frej. 

- De har haft ett möte mellan arenaägarna och föreningarna, samtidigt som vi inte haft någon ytterligare planbesiktning. De grundlade sin bedömning utifrån planinspektionen i fredags, så det är ett gemensamt beslut mellan föreningarna och arenaägarna, säger Blomqvist till Fotbollskanalen. 

GP uppger även att det är osäkert om Blåvitts möte med AIK den 29 april kommer att spelas på Gamla Ullevi, liksom Örgrytes hemmamöte med Västerås den 26 april. 

Publicerad 2019-04-15 kl 13:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå