POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Blåvitt-profilen pekar ut succéduo inför 2020: "Kan bli verkliga toppspelare"

Foto: Bildbyrån.

DOHA. August Erlingmark hoppas IFK Göteborg kan ta ytterligare steg 2020.
Och pekar ut två spelare som han tror kan leverera på den absoluta allsvenska toppnivån.
- Jag tror Giorgij och Hosam kan steppa upp, säger Erlingmark till Fotbollskanalen.

Efter några år med många svarta rubriker runt klubben lyckades ett av experter bottentippat IFK Göteborg knipa en sjundeplats i allsvenskan. Nu är det "frid och fröjd" i Blåvitt, som mittfältaren August Erlingmark beskriver det.

- Förra året var enormt glädjande. Det stärkte både mig och laget. Jag fick spela mycket personligen. Jag fick ett förtroende från tränarna och till slut blev det bra. Så var det även för laget. Vi kan ta med oss mycket från det, säger Erlingmark.

Vad kan krävas av IFK Göteborg 2020?
- Ett till bra år, så att vi inte faller tillbaka.

Vad kan ni uppnå då? Vad känner du att ni har i er?
- Det är sjukt svårt att säga, tycker jag. Vi ska vara med i varje match, som vi var förra året, men även kanske få med oss resultat från matcherna mot topplagen. Även om vi gjorde bra prestationer så fick vi ofta inte med oss något resultat och då syns det inte i tabellen.

I vinter har huvudtränaren Poya Asbaghi ryktats till engelska Barnsley men han blir kvar. Precis som assisterande tränaren Ferran Sibila.

- Väldigt viktigt. Vi har två tränare som passar väldigt bra ihop. Poya har verkligen upp det från grunden och så kom Ferran och finslipade det. På sikt tror jag det kan bli riktigt bra för Blåvitt. Klubben och supportrarna ska vara tacksamma över att vi får ha de två tränarna.

Vilka spelare kan ta nästa steg?
- Jag tror Giorgij (Charaisjvili) och Hosam (Aiesh) kan steppa upp. Någon av de tror jag kan bli verkliga topp-, toppspelare. Om de inte redan är det så tror jag verkligen att de kan leverera både poäng och prestationer.

Vad tänker du kring 2020 för egen del?
- Jag är nöjd med mitt fjolår. Jag fick spela i princip hela säsongen. Tidigare år har det gått ganska mycket upp och ner. Förra året var det ganska jämna prestationer. Det är det jag har letat efter. Att bygga vidare på det blir viktigt.

Erlingmark känner att det finns mycket kvar att klämma ur sig själv.

- Jag kan ta steg. Det är jag sjukt sugen på att göra. Jag är extremt nöjd med var jag är just nu.

Men det finns andra klubbar som nosar på honom.

- Det har funnits lite intresse och så, men för att det ska bli konkret är det en liten bit kvar. Det är inget jag tänker på. Det är bara ett bevis på att jag gör saker bra. Det ger mig hunger att jobba ännu hårdare.

Ser du dig själv i IFK Göteborg?
- Jag har kontrakt två år till och vill uppnå fina saker i Göteborg innan jag förhoppningsvis tar klivet ut. När går det inte riktigt att säga, säger 21-åringen.

Publicerad 2020-01-09 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå