POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3d

Blåvitt sägs överväga protest mot Charaisjvilis utvisning

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Charaisjvili blev utvisad mot Djurgården i spelaren ovan.

Giorgij Charaisjvili blev utvisad mot Djurgården.
Nu överväger IFK Göteborg att överklaga hans andra gula kort för att slippa avstängning på georgiern, uppger Göteborgs-Posten.

Det var i den 67:e minuten borta mot Djurgården under måndagen som Giorgij Charaisjvili halkade när han skulle gå in i en duell med Elliot Käck och därefter träffade motståndaren på ett oschysst sätt. Då fick forwarden sitt andra gula kort och blev utvisad.

Efter matchen var Charaisjvili besviken över domaren Andreas Ekbergs beslut.

- Jag halkade ju. Jag tycker inte jag borde blivit utvisad, sa han till Fotbollskanalen.

Nu skriver Göteborgs-Posten att IFK Göteborg överväger att protestera mot det andra gula kortet för att häva den automatiska avstängningen (mot Helsingborg) som väntar för spelaren. Vid 14-tiden hade dock ingen överklagan inkommit till SvFF än, berättar förbundets Pierre Blomqvist för GP.

Tidigare i år överklagade Häcken ett andra gult kort på Paulinho i svenska cupens kvartsfinal och det ledde till att Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade att dra tillbaka utvisningen, efter att domaren Kristoffer Karlsson i sitt yttrande till nämnden erkänt att hans beslut var "mer fel än rätt". Brassen fick alltså spela i semifinalen mot Djurgården.

I SvFF:s tävlingsbestämmelser går det att läsa följande:

"Om domarbeslut är uppenbart felaktigt, såsom varning eller utvisning uppenbart utdelad till fel spelare, får de disciplinära konsekvenserna av beslutet, på ansökan av berörd spelare eller förening, ändras i efterhand av, såvitt avser förbundstävlingar, Disciplinnämnden samt, såvitt avser distriktstävlingar, av SDF-styrelse, eller av SDF-styrelse utsett särskilt organ".

I samband med Paulinho-fallet sa disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth följande till Fotbollskanalen:

- Det finns en regel i tävlingsbestämmelserna som säger att disciplinnämnden kan undanröja de disciplinära konsekvenserna av ett domarbeslut som är uppenbart felaktigt. Men det krävs att det är uppenbart oriktigt och det är ett ganska högt krav att nå upp till.

Domaren som visade ut Charaisjvili, Andreas Ekberg, säger till GP att han kan förstå Blåvitts frustration över situationen men att han inte kan ta hänsyn till att spelaren halkade och att det enligt regelboken är rätt att dela ut det gula kortet. På frågan om domarna diskuterar överklaganden av domslut efter att Paulinhos avstängning hävts svarar Ekberg bland annat:

- Vi har väl varit lite beredda att klubbar, efter Paulinho-fallet, eventuellt kommer börja testa detta. Det är det enda vi har tänkt. Sedan får Fotbollförbundet och nämnder handskas med det där uppe.

Publicerad 2019-04-16 kl 14:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå