Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt segersäkert: "Går för guldet - blir full fart framåt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. För IFK Göteborg är det glasklart – mot Gefle ska det bara bli seger.
- Vi har hemmaplan och går för guldet, det ska bli full fart framåt, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Senast lagen möttes, då i Gävle blev det ”bara” 0-0 och en pinne för IFK Göteborg. Nu är det hemmaplan och ett Gamla Ullevi där de blåvita snart har glömt hur det känns att släppa in mål. Under säsongen har laget endast släppt in tre mål på hemmaplan.

- Vi är jävligt stabila där. Sen är de tre målen ett jävligt bra kvitto på att vi jobbar som fan och sliter som bara den för varandra, säger Svensson.

Att Svensson får fortsatt förtroende i startelvan bredvid Mads Albaek är ingen skräll direkt. Svensson har varit lysande under säsongen och får stort förtroende av Jörgen Lennartsson. Nu ha han dessutom fått en ny lekkamrat i dansken, Mads Albaek.

- Han är en jätteduktig spelare, jättemycket talang men även en härlig vilja. Det är en bra spelare, berömmer Svensson.

En spelartyp ni saknade?
- Både ja och nej. Han kämpar och sliter stenhårt som vi andra men har kvalitéer, han är otroligt bolltrygg och gör det bra. Han kanske inte sticker ut jättemycket men det är en duktig spelare som passar bra in i laget.

Småskavankerna som fick Svensson att stå över ett par träningar efter Malmö-matchen är borta och han känner sig ”stark igen”. Men att Gefle skulle vara en enkel uppgift för Blåvitt håller Svensson inte med om.

- Det är en svår match på pappret. Gefle är försvarsstarkt och har ändrat sitt anfallsspel till denna säsongen, dom är lite klurigare nu men har kvar sitt försvarsspel. Vi fick ju 0-0 senast så det blir en tuff match, det blir verkligen ingen lätt match.

Men Gefle hemma är väl en match ni ska vinna?
- Finns inga sådana matcher egentligen i allsvenskan. Det är många lag som kämpar och sliter stenhårt men om vi ska vinna guld så ska vi vinna sådana här matcher. Det handlar mer med det att göra än vad det är för motstånd.

Vad talar för er idag?
- Att vi har hemmaplan och går för guldet. Det blir full fart framåt!

Se höjdpunkter från IFK Göteborgs seger mot Åtvidaberg senast i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-30 kl 10:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons