Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Blåvitt sitter lugnt i båten efter beskedet att storsponsorn tvingas gå: "Är inte orolig"

7v

Serneke är stor sponsor till IFK Göteborg.
Nu tvings Ola Serneke, som också finansierar spelarköp via IFK GBG Transferintresenter AB, att lämna sin post.
- Jag är inte orolig, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild till Fotbollskanalen.

För en tid sedan avslöjade Göteborgs-Posten att Ola Serneke, vd på byggbolaget Serneke, anonymt skrivit hundratals inlägg kring det egna bolaget på ett sparforum. I forumet hade Ola Serneke, under pseudonymen ”Pellucidum” uppmanat andra användare att investera pengar i bolaget och han gav också mothugg till de som skrev negativa framtidsutsikter kring företaget och skrev att bolagets värdering vad lägre än vad som borde vara rimligt.

ANNONS

Då GP konfronterade honom med uppgifterna kring att det var han själv som låg bakom ”Pellucidum”, så nekade han inledningsvis. Efter publicering erkände han dock.

- Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum, sa Ola Serneke i en kommentar.

Styrelsen i Serneke ansåg uppgifterna som besvärande och under onsdagen meddelades att Ola Serneke fått lämna sitt uppdrag.

- Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, sa Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group i ett pressmeddelande.

ANNONS

Serneke är sedan 2019 IFK Göteborgs största partner och logotypen finns med på matchtröjan. Enligt Aftonbladet får IFK fem miljoner per år av bolaget.

Ola Serneke är dessutom, enligt GT, den största investeraren i Blåvitts riskkapitalboalg IFK GBG Transferintressenter AB som stöttat klubben med kapital kopplat till spelarförvärv.

I samband med Göteborgs-Postens avslöjande kommenterade Fotbollskanalens Olof Lundh uppgifterna, och hur det eventuellt skulle kunna påverka Blåvitt. Lundh menade då på att det vore en så pass stor smäll om Ola Serneke tvingades lämna att det skulle kunna påverka sponsormiljonerna.

- Risken finns att sponsorintäkter är i fara om Serneke skulle börja svaja i kölvattnet av den här händelsen. Han har trots allt aktiemajoriteten i börsbolaget och 26,4 procent av aktiekapitalet. Tvingas han bort som vd kommer Serneke att skaka till, sa Lundh då.

ANNONS

Håkan Mild tog nyligen över rollen som klubbdirektör i IFK Göteborg. Han tonar ner de eventuella konsekvenserna för klubben och är inte orolig för att beskedet kring Ola Serneke ska påverka företagets investeringar och i slutändan Blåvitts ekonomi.

- Nej, jag är inte orolig för det. Vi har en bra relation med Serneke och även med Ola, säger han till Fotbollskanalen.

Och du tror inte att det kan komma att påverka föreningen ekonomiskt i framtiden heller?
- Nej, det tror jag inte. Men hur framtiden ser ut är omöjligt att sia om. Det hade inte varit dåligt om man kunnat det, då hade man varit mångmiljonär.

Inte heller vad gäller rollen som investerare i riskkapitalbolaget tror Mild får någon påverkan. Han hänvisar frågan om Ola Sernekes framtida satsningar till just Ola Serneke, men säger samtidigt:

ANNONS

- Det är upp till honom naturligtvis men jag har inte hört något annat (än att han ska vara fortsatt aktiv red. anm) så det får han svara på.

Håkan Mild säger att han haft kontakt med Ola Serneke, och att relationen fortsatt är positiv.

- Ja jag har pratat med Ola och det har bara varit positiva ordalag. Den relationen är positiv.

Hur ser du på det som skett i Serneke, där Ola tvingats sluta som vd?
- Det är en intern fråga för Serneke. Vi har ett avtal med Serneke, sedan hur de organiserar sig har faktiskt inte vi med att göra och egentligen ingen åsikt om heller. Vi har ett jättegott partnerskap med Serneke och ett långt avtal också. Det är det som gäller.

Avtalet med Serneke löper över 2024. Mild vill inte spekulera i om Ola Sernekes öde i byggbolaget påverkar om det kan bli en förlängning kring det avtalet.

ANNONS

Publicerad 2021-02-25 kl 14:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto