POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitt självkritiska: "Inte blivit så mycket finfotboll än"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sju inspelade poäng – men det blåvita spelet har inte klaffat till 100-procent.
– Det har inte blivit så mycket finfotboll än, säger Haitam Aleesami.

Segrar mot Falkenberg och Häcken. Plus ett oavgjort möte med AIK på Friends Arena. Poängmässigt har IFK Göteborgs allsvenska start varit strålande.
Spelmässigt är de blåvita dock inte helt nöjda. Det finns mer att plocka fram.

- I början av serien handlar det mest om att gå ut och vinna krigen. Det blir lite mer cynisk fotboll, inte bara från vår sida. Så det har inte blivit så mycket finfotboll än, men jag tror att det kommer bli bättre och bättre, säger Haitam Aleesami.

När kommer det?
- Förhoppningsvis så fort som möjligt! Vi vill stå för en fin fotboll, men sådant kan ta tid i början. Vi måste bara fortsätta tro och vara lojala till matchplanen.

Tränaren Jörgen Lennartsson:
- Vi har fokuserat mycket på vårt passningsspel sedan AIK-matchen. Där kan vi absolut höja oss några pinnhål. Jag hoppas att vi ska få rytmen och tajmingen att länka ihop hela vägen från John (Alvbåge) ända upp till avslutningslägena.

Kanske lossnar det redan mot Kalmar FF? Smålänningarna kommer på besök till Gamla Ullevi under söndagen. Senast lagen möttes var i fjolårets allra sista omgång. Det slutade 2-2 den gången.

- Självklart vill vi visa att vi kan vinna mot Kalmar på hemmaplan nu, säger Jörgen Lennartsson.

Vad måste ni se upp med?
- Deras forwards är väldigt snabba och kvicka. Farliga djupledshot. Sedan har de väldigt spelskickliga innermittfältare. Det finns många saker.

Se höjdpunkter från senaste matchen mot AIK i spelaren ovanför. 

FAKTA

Matchtrupp IFK Göteborg

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Martin Smedberg–Dalence, Emil Salomonsson, Billy Nordström, Mauricio Albornoz, Haitam Aleesami, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr, Adam Johansson, Sören Rieks, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Jakob Ankersen, Patrik Karlsson–Lagemyr, Tobias Hysén, Mikael Boman, Gustav Engvall.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-17 kl 11:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå