POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitt slår bakut – hårdare tag mot hotande fans

Nu ser IFK Göteborg över säkerheten. Intrånget får nu Blåvitt att agera och skärpa resurser kring spelarnas säkerhet. Det som hände får inte hända igen, resonerar IFK-ledningen.

Det var i går som mötet genomfördes – ett möte som visar på vilket allvar IFK Göteborg tar det intrång flera fans gjorde på en träning tidigare i veckan.
Sittningen handlade om säkerheten och hur det inte får hända igen.

GP uppger i dag att huvudpersonerna under mötet var ordförande Kent Olsson, klubbdirektör Seppo Vaihela, supporterombudsmannen Anders Almgren, säkerhetschefen Tommie Elgestål och marknadschefen Andrej Häggblad.
Slutsatsen; händelsen är oacceptabel och risksupportrar ska inte tillåtas komma till som när de nyligen gick in på planen under en träning för att kräva svar från Blåvitts tränare och spelare.

Ett nytt regelverk ser nu ut att vara på gång för att möta upp liknande supportersproblem i framtiden. Det uppenbara är att det lär få konsekvenser för supportrar som ger sig på något liknande igen.

- Situationer liknande det som hände i lördags inkluderas i det jobbet, säger Seppo Vaihela till Göteborgsposten.

GP uppger att ett flertal av personerna som gick in på träningen hör till grupper av firmakaraktär, så kallade risksupportrar. IFK Göteborg ska nu också överväga att kontakta dessa personer.

- Vi diskuterade den frågan. Nån form av kontakt kanske vi tar. Vi har ju en ombudsman (Almgren), säger Seppo Vaihela.

 

 

 

Publicerad 2012-09-07 kl 10:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå