Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-talangen redo att skriva A-lagskontrakt: "Det är för Blåvitt jag vill spela"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Det var i höstas som utvecklingen tog fart på allvar.
Nu vill Hussein Carneil, 18, skriva A-lagskontrakt med IFK Göteborg.
- Hundra procent. Det är för Blåvitt som jag vill spela, säger Carneil till Fotbollskanalen. 

2:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norrby-IFK Göteborg ovan.

Lovorden har kommit från både media, tränare och spelare. Under försäsongen har Hussein Carneil imponerat stort på IFK Göteborgs ledarstab, och i cuppremiären mot Landskrona Bois fick 18-åringen göra sin A-lagsdebut.

Hussein Carneil har inget seniorkontrakt med IFK Göteborg, men i början av förra veckan gick Aftonbladet ut med uppgifter som gör gällande att Carneil kommer att skriva på ett A-lagskontrakt inom kort.

Men någon kontraktssignering har ännu inte gjorts officiell. 

- Givetvis så har vi identifierat att vi tycker att det är en bra spelare som vi har i träning. Sedan får vi se vart det leder, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre till Fotbollskanalen. 

ANNONS

För knappt två veckor sedan tvingades sportchefen Pontus Farnerud bort från IFK Göteborg. Mikael Stahre berättar att han är delaktig i diskussioner som förs, bland annat kring Carneil.

- Det är som Håkan (Mild, klubbdirektör) tidigare har sagt; vi är ett gäng personer som diskuterar sådana frågor. Jag har ju varit delaktig tidigare också, det ändras ju inte. Men det är klart att jag är med i de diskussionerna. 

Har du blivit mer delaktig efter det att Farnerud lämnade?
- Det har ju gått väldigt kort tid, så det kanske jag inte ska säga att jag har varit. Men, i nuläget … de få frågor som har hanterats efter att Pontus slutade, då blir det ju så. 

Mikael Stahre berättar om Hussein Carneils utvecklingskurva. 

- Först ska vi börja med att konstatera att Hussein är en bra spelare med en stor potential. Han har ju jobbat på bra under flera år, men var med oss väldigt lite under 2021. Det var ju egentligen i slutet, på hösten, och med P19-lagets slutspel och i den fasen, som han verkligen stack ut. 

ANNONS

- Jag har ju självklart sett honom tidigare också, men vi ska vara medvetna om att han har en stor potential och att vi tror jättemycket på honom. Sedan har han fortfarande junioråldern, men tränar fullt med oss. Bara det är ju ett stort steg. Sedan hoppas vi, precis som med våra andra unga spelare, att han kan ta nästa steg.

Blåvitt-tränaren berättar att han ser en väldigt välutbildad och skolad spelare för sin ålder i Carneil.

- Han har ju ett bra driv i sitt spel, energifylld och bra en mot en. Vi har ju en bra akademi där vi utbildar spelare på ett bra sätt. Uppenbarligen är det så, vårt P19-lag vann ju SM för juniorer. Det är klart att vi vet att vi har duktiga spelare, det är inget snack om det. Blåvitt har ju också en historik av att ta fram duktiga spelare.

Hussein Carneil är själv förtegen kring huruvida ett A-lagsavtal ligger på bordet. 

ANNONS

- Vi får se, jag vet inget just nu. Jag kan inte prata om det. Min agent tar hand om sådant, jag vill bara fokusera på fotbollen, säger Carneil.

Vill du skriva A-lagskontrakt?
- Hundra procent. Det är för Blåvitt som jag vill spela.

Publicerad 2022-03-05 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto