Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt: "Vi jobbar vidare med Prioritet Finans"

När Finansinspektionen friar Blåvitts storsponsor drar klubbledningen en suck av lättnad.
- Skönt, nu lägger vi detta bakom oss, säger ordförande Kent Olsson till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se avslöjat har Finansinspektionen färdigställt sin översyn av Prioritet Finans. Facturingbolaget hamnade ju i blickfånget efter ett uppmärksammat avsnitt av SVT:s Uppdrag Granskning förra hösten.

Programmet väckte frågor om huruvida företaget haft något samröre med personer som ägnat sig åt ekonomisk brottslighet. Prioritet Finans nekade hela tiden till anklagelserna – och frias nu av Finansinspektionen.

- Det är glädjande även för oss. Vi har känt till dem sedan 2008 och gjorde en grundlig research innan vi själva anlitade dem som sponsor. Naturligtvis kollade vi även med andra referenser inom bankvärlden och fick goda vitsord, säger IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson till fotbollskanalen.se.

Hur påverkades ni av uppståndelsen kring Prioritet Finans förra året?
- Det var turbulent i början, det ska man inte sticka under stolen med. Vi upplevde alltihop som en mediestorm, men nu kom det här beskedet och då är vi nöjda med det.

Hur går ni vidare i ert samarbete med företaget efter detta?
- Som vanligt, helt i enlighet med det kontrakt vi skrev förra året och som gäller till 2013. Nu ser vi framtiden an med tillförsikt och jobbar framåt, säger Olsson.

Det finns inga betänkligheter kvar?

- Absolut inte, vi jobbar enligt Sveriges rikes lag och förväntar oss att våra intressenter gör det också. Finansinspektionen har efter nämnda tv-program gjort en undersökning och de är det största kontrollerande organet för branschen. Har FI gett klartecken ser jag inte att IFK skulle ha en annan uppfattning.

Vad säger du om det ursprungliga tv-reportaget så här i efterhand?
- Jag vill inte kommentera det, utan lämnar allt sådant åt andra. Det finns ingen vits att riva mer i sådant.

Publicerad 2012-02-28 kl 15:09
Annons
Annons
Annons