Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt: "Vi stagnerade i år"

Skador, förväntningar och en gnutta hybris. Orsaker till att 2010 blev inte IFK Göteborgs år. Assisterande tränaren Stefan Rehn har tagit lärdom av den gångna säsongen.

- Vi stagnerade i år, stannade i utvecklingen, säger Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.
 
Efter en svag vår rök guldchansen tidigt och ett tag var Blåvitt indraget i nedflyttningsstriden. Efter en bättre höst slutade man i ingemansland på sjundeplats, långt ifrån godkänt. Stefan Rehn kan se några större förklaringar till att det gick som det gick. Inför säsongen var Blåvitt favorittippade och Rehn tycker att det var orättvist, trots Stort silver och cupfinal året innan. 
- Jag blev själv lite förvånad över favoritskapet. Det kändes inte helt rätt med så många unga spelare som vi har.

Jag vill inte komma med bortförklaringar, men det här med förväntningarna spelade nog in. Självförtroende är en färskvara. Och det blev nog en lite ny situation för våra unga spelare efter 2009, med en annan mediebild och krav. Och börjar det gå tungt så är det lätt att det rasar. Sedan kanske inte de äldre hade varit i den situationen heller på ett tag, att det är så motigt.
 
Rehn ser också de många skadorna som en förklaring. Största förvärvet Pär Ericsson och jättetalangen Robin Söder var bara några som fick säsongen förstörd av skador.  
 - Vi fick många spelare skadade på försäsongen och det försöker vi rätta till nu. Vi tränar mer pulserat, varvar hög- och lågintensiv träning.
 
Thomas Olsson säger att en falsk säkerhet smög sig in i laget efter det lyckade 2009. Håller du med?
 - Ja, det stämmer nog till viss del. Det är inte lätt heller när guldet ryker så tidigt på säsongen, man får ställa om och sätta upp nya mål. 
 
Hur hanterar man en sådan situation som tränare? 
 - Det är väl två saker. Dels försöker man ge spelarna positiva bilder av saker de gjort bra, men samtidigt måste man få dem att inse vilket jobb som krävs.
 
Stefan Rehn vill inte gå ut med någon målsättning inför nästa säsong, men klart är att det ska bli bättre, mycket bättre än i år. Revansch är känslan både hos Rehn och spelartruppen. 
 - Ja, absolut. OCh det vore väl fan om det inte var revanschlusta i laget?

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-24 kl 13:00
Annons
Annons
Annons