POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt vill dominera rivalmötet: "Önskar att det blir som mot Kalmar"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. I den senaste hemmamatchen körde IFK Göteborg över Kalmar FF. I kväll hoppas de på något liknande - även fast det är AIK som står för motståndet.
- Kommer vi upp i tempo är det inte många lag som klarar det, säger Sören Rieks.

Spelet har hackat. Kamratgården har skakat. Men när IFK Göteborg tränade under onsdagen bjöds det på mycket leenden och skratt. 

Den tunga 1-0-förlusten mot Djurgården verkade ha lagts till handlingarna. Så också, i alla fall tillfälligt, den påstådda kritiken mot sportchef Mats Gren.

- Det är alltid mycket skratt dagen före match. Det handlar om att ladda energi, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Framför honom och de andra blåvita ligger ett stormöte med AIK. Det innehåller mycket rivalitet och prestige. När det blir Stockholm mot Göteborg faller det ju sig naturligt.

- Det är inte så svårt att ladda om efter Djurgårdsmatchen. Det ska bli roligt, säger Sören Rieks.

Hur är det att möta AIK?
- Det är en match där man inte behöver göra så mycket för att tagga igång. Det kommer automatiskt med publiken och matchen på läktaren. 

Hur stor är matchen?
- Det är den största matchen i Sverige tror jag. Det är de roligaste matcherna man kan spela. 

Sammandrabbningen är viktig för IFK Göteborg. Laget har bara vunnit två av åtta matcher under säsongsstarten och är placerat på tionde plats i tabellen. Ska de lyckas klättra måste de börja plocka trepoängare.

- Vi kollar inte så mycket på tabellen. Vi vet att det är riktigt tajt. Om man vinner en match hoppar man kanske fyra, fem platser. Det är viktigare att komma in i ett flow där vi vinner mer än en match i rad, säger Sören Rieks.

En av nycklarna för att lyckas blir att få igång offensiven. Särskilt mot AIK som är erkänt defensivt starka.

- Vi önskar såklart att det blir som mot Kalmar (3-0) där vi var bra offensivt och defensivt. Det är det vi försöker hitta tillbaka till. Vi måste spela snabbt, ha tempo. Om vi kommer dit så vet vi att vi är bra. Det är inte många lag som klara det. Vi spelar med få touch, spelar snabbt, springer mycket. Då kommer det lägen, säger Sören Rieks.

Han fortsätter:

- Det är vi som har hemmaplan. Jag skulle gärna se att vi är dominerande från början. Det är det vi strävar efter, att dominera på hemmaplan.

Jörgen Lennartsson är inne på lite samma sak:

- Givetvis är det en match som vi siktar på att vinna och då är det klart att vi kommer anfalla för att försöka göra det. Sedan är balansen alltid viktig.

Tilläggas skall att IFK Göteborg inte har förlorat något av de fyra senaste mötena med AIK. En ny seger nu skulle ge en välbehövlig skjuts in i fortsättningen av säsongen.

- Det ger mycket att vinna en sådan här match. Den ger bara tre poäng, men den kan betyda ännu mer om vi kommer in i ett stim med flera vinster i rad. Det är viktigt för oss, säger Sören Rieks.

Fakta: Läget i IFK Göteborg inför mötet med AIK

Machtrupp: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Scott Jamieson, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson, Sören Rieks, Mads Albaek, Mix Diskerud, Martin Smedberg-Dalence, Henrik Björdal, Lawson Sabah, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Mikael Boman

Saknas: Benjamin Zalo (baksida lår), Patrik Karlsson Lagemyr (knä)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-18 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå