POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Blåvitthjälten: ''Guldet till oss eller Kalmar''

IFK Göteborg-Kalmar FF
Gustav Svensson ordnade IFK Göteborgs vinst mot Kalmar. Efter matchen var han säker: Göteborg eller Kalmar tar hem guldet.

- Ja, det tror jag, även om det är många bra lag i allsvenskan. Vi och Kalmar kommer främst att slåss om guldet. Förhoppningsvis tar vi det, säger Svensson till FotbollDirekt.com.

Du hoppas?
- Jag vet att det blir så. Nej, det är alltid svårt att säga. Men hittar vi det spelet vi hade i den andra halvleken är vi oslagbara.

Vad gör att ni är bättre än Kalmar?
- Jag tycker att vi har bättre fotbollsspelare över lag. Både individuellt och som lag är vi bättre.

Göteborgs vändning mot Kalmar var lika övertygande som oväntad. Kalmar hade en 2-0-ledning efter den första halvleken och dominerade matchen. IFK var helt under isen.
- Det stämde inte. Vi var alldeles för försiktiga och fick inte igång vårt spel alls. Vi försöker rulla boll, men lyckas inte och Kalmar gör två mål på det. De ställer om snabbt och gör det riktigt bra. Det är väl rättvist att de leder där, säger Svensson.

Men Göteborg kom ut som ett annat lag i den andra halvleken. Vändningen tog 15 minuter. Från 0-2 till 3-2, efter två nickmål av Jonas Wallerstedt och ett inrullat av Gustav Svensson.
- Vi bestämde oss. Det var nu eller aldrig, vi hade inget att förlora och då fick vi ut det. Vi är starka som lag, vi skapar målchanser på enkla medel.

Nu lossnade det för er. Men vad har varit fel tidigare?
- Det är mest mentalt, inte så att vi är slappa, men det har låst sig lite. Vårt självförtroende har inte varit så bra, det har varit så lite hela säsongen. Vi har mer press på oss än förra säsongen. Funkar inte spelet blir det värre.

Nu tror mittfältaren Svensson att det lossnat. Självförtroendet är tillbaka. Då är det bara guldet som gället. I och med segern går IFK upp på 19 poäng. Kalmar ligger kvar på 22.

IFK Göteborg - Kalmar FF 3-2 (0-2)
Målen: 0-1 (7) Patrik Ingelsten, 0-2 (39) César Santin, 1-2 (52) Jonas Wallerstedt, 2-2 (55) Jonas Wallerstedt, 3-2 (60) Gustav Svensson
Varningar: IFK: Adam Johansson, Sebastian Eriksson, KFF: Marcus Lindberg
Domare: Stefan Johannesson
Publik:

Publicerad 2008-05-08 kl 00:12
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå