POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
28v

Blåvittprofilen: "Vi ska få fram världens bästa spelare här i IFK"

Foto: Bildbyrån.

Roger Gustafsson har storartade planer för IFK Göteborgs ungdomsakademi.
Han tror att klubben kan få fram spelare i världsklass.
- Vi saknar inget i IFK eller i Sverige för att kunna skapa världens bästa spelare , säger Gustafsson, som jobbar med utbildningsfrågor i Blåvitt, till GP.

IFK Göteborg hade ett jobbigt 2018 och slutade i botten av allsvenskan. Ett par glädjeämnen fanns dock, och ett av dem var att några yngre spelare visade framfötterna. Bland annat visade Benjamin Nygren vad han gick för när han väl fick chansen och Tom Amos fick en del lovord för de matcherna han stod i.

Roger Gustafsson, som tidigare varit akademichef i klubben men som numera sysslar med utbildningen av spelare och tränare, tror dock att det finns än större utrymme till att få fram egna, och bättre, produkter än vad klubben har nu. Han ser inga som helst gränser för hur långt klubbens talanger kan nå i framtiden.

- Vi har det jättebra nu, men är inte riktigt färdiga än. Ge oss ett år till. Jag är inte nöjd. Jag vill att vi ska få fram världens bästa spelare här i IFK. Det kommer vi kunna få om vi har tålamod. Då kommer vi skapa sådana spelare vi inte har sett i Sverige förut. Det vågar jag säga. Det är den sista pusselbiten nu bara, säger han i en lång intervju med GP.

Gustafsson menar att alla förutsättningar finns för att både IFK Göteborg och andra svenska klubbar ska kunna fostra nya världsstjärnor.

- Jag står för det. Det är inte omöjligt. Vi saknar inget i IFK eller i Sverige för att kunna skapa världens bästa spelare, ingenting av det. Vi har tillräckligt många spelare som vill bli bra, vi har träningsanläggningarna, vi kan inte skylla på vintern, vi har utbildningsprogram, vi vet hur de ska träna, vi har anställda tränare. Vi har allt. Kunskapen hur man får spelarna att bli så bra – världens bästa om du vill - har vi, säger Gustafsson till GP.

Roger Gustafsson var mellan år 2002 och 2016 akademiansvarig i IFK Göteborg. Den nuvarande tillförordnade sportchefen Jonas Olsson efterträdde Gustafsson på ämbetet.

Gustafsson var också tränare för IFK Göteborg 1990-1995. Under den tiden vann han fem SM-guld med klubben.

Publicerad 2018-12-05 kl 15:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå