Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts bygge brakade: "Ingår att slå bollen till rätt färg"

1-0 i paus och kontroll på matchen. Då slarvade IFK Göteborg i försvaret och bjöd på två mål. Efter det syntes det tydligt att lagbygget inte är färdigt än på ett tag.

Tillbaka i Sverige. Och kanske allsvenskans mest omtalade nyförvärv 2012. Pontus Farnerud var den som skulle styra upp IFK Göteborgs mittfältsspel i jakten på en guldmedalj. Men i premiären mot Syrianska gick det mesta snett för Blåvitt och Farnerud. Åtminstone i den andra halvleken.
-Vi var ganska nöjda med 1-0. Men så bjuder vi dem på två misstag med dåligt försvarsspel, säger Farnerud.

Han säger det efter att Syrianska vunnit premiären med 2-1. Vändningen kom på en dryg minut genom mål av Sharbel Touma och Admir Aganovic. 2-1-målet, som blev segerstruten var en riktig bjudning av IFK Göteborgs vänsterback Erik Lund som lade bollen på fötterna på Lawal Ismail. Denne satte fart och hittade Aganovic som enkelt avslutade i friläge.
-Det ingår i fotboll att vara koncentrerad. Och att slå bollen till rätt färg, säger
Göteborgstränaren Mikael Stahre.

Efter 2-1 i 54:e minuten kom Göteborg aldrig riktigt tillbaka in i spelet. Där syntes det att det är många nya spelare som inte riktigt känner varandra. Något som

Pontus Farnerud bekräftar.
-Det är svårt att veta vem som ska ta tag i spelet och styra upp det. Jag har väl i och för sig ett ansvar men samtidigt är ju inte jag med där framme.

IFK Göteborg har haft en bra försäsong där man inte förlorat en match. Därför blev det en konstig känsla där man plötsligt var i underläge och behövde jaga.
-Det har varit lättare att få ihop laget när vi varit ledning. Då rullar det bara på, säger Farnerud.

Trots det deppiga resultatet ville varken han, tränare Stahre eller veteranen Stefan Selakovic dra för tunga växlar på de tappade poängen. Men ska man vara med i guldjakten finns nog inte allt för mycket utrymme att tappa poäng mot de tilltänkta bottenlagen. För ett sånt tippas Syrianska vara. Trots premiärsegern.

Det vet tränaren Özcan Melkemichel. Något som han också gjorde en poäng av i vinstanalysen.
-Tips hit och tips dit. Det skiter vi i, sade Melkemichel.

Han fick sin vana trogen stuva om en del i laget. Skador och sjukdomar före match. Två skador till före paus. Både Yussuf Saleh och Suleyman Sleyman klev av. Värst var det för Saleh med en förmodad bristning.
-Det får inte bli som förra året, då garvade vi till slut åt alla skador, säger Saleh.
Men den här söndagen kunde Syrianska garva åt sina tre poäng i stället. De kan bli värdefulla till hösten.

TT

Publicerad 2012-04-01 kl 21:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons