POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitts guldhjälte: "Låt Stahre sitta kvar"

Fyra poäng från ångestkval mot superettan. Blåvitts floppsäsong kan sluta med katastrof – men guldhjälten Gustav Svensson tror på projektet.

- Låt Stahre sitta kvar, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 25-årige mittfältaren har en gedigen bakgrund inom IFK Göteborgs organisation, och han gjorde sin A-lagsdebut 2006. När klubben knep SM-titeln -07 spelade Svensson 22 av 30 matcher – och efter det växte han successivt fram som en av de viktigaste kuggarna i bygget.

Sedan utlandsflytten till turkiska Bursaspor, och nu senast SK Tavrija Simferopol i Ukraina, har Gustav Svensson följt med på distans. Både via nätet och tv.

- Absolut, jag lyckades inte streama derbyt mot Gais (1-1) men i övrigt hänger jag med väldigt bra . Jag ser nästan allt. Sedan tränade jag ju dessutom med Blåvitt i somras, säger Gustav Svensson till fotbollskanalen.se.

Inför den här säsongen lyckades sportchef Håkan Mild knyta till sig en rad tunga nyförvärv. Inte minst norske landslagsmittbacken Kjetil Waehler och de mer offensivt lagda Pontus Farnerud, Nordin Gerzic och Daniel Sobralense. Ändå medger Gustav Svensson att någonting saknas.

- Det är svårt att sätta fingret på vad. Men det började ju väldigt oturligt i inledningen av allsvenskan och sedan följde några enkla missar. Då är det svårt, särskilt när man ska sätta ihop en ny trupp. Med den pressen som finns utifrån är det inte bara att ställa ut skorna på banan och tro att det löser sig. Däremot är jag övertygad om att de kan få ordning på det om Stahre sitter kvar nästa säsong.

Det var inte en felsatsning med honom och så många spelarköp?

- Nej, verkligen inte. Absolut inte. Det är tvärtom en satsning som känns nödvändig på sikt. Framför allt om man vill konkurrera i Europa. Då krävs att man samlar de bästa man kan få tag i från allsvenskan och andra håll. Annars har man ingen chans. Jag tycker att ambitionen var bra och kul. Sedan är det för tidigt att gå in på individnivå, om den enskilda spelare n passar in eller inte. Det tar tid att få ihop ett fungerande lag, allt klaffar inte första säsongen.

Det gäller att ha tålamod?

- Precis. Det finns ju hur många exempel som helst på klubbar som tagit in nytt folk utan att det bär frukt direkt. Sedan blir det väldigt mycket bättre när allt "satt sig" den andra säsongen. Om jag ser till Blåvitt har de ett starkt spelarmaterial och bra karaktärer. Intensiteten är hög på träningarna. Det kommer att lösa sig, det tror jag definitivt.

Publicerad 2012-09-25 kl 16:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå