Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts intresse för Lagerbäck bekräftas - av Glenn Hysén

IFK Göteborg uppges vara på väg att byta tränare. Budet ser ut att ha gått till Lars Lagerbäck. Uppgifterna stärks nu av IFK-ikonen Glenn Hysén som bekräftar Blåvitts planer på den förre förbundskaptenen.

- Det här är ingen nyhet. Jag vet att namnet har varit på tapeten en längre tid och har egentligen bara väntat på när det ska komma ut, avslöjar Glenn Hysén för FotbollDirekt.se.

- Det är också något jag för egen del misstänkt och haft på känn. Att välja Lasse Lagerbäck är exakt IFK Göteborgs sätt att tänka.

Det är Sport-Expressen som i dag gör gällande att IFK Göteborg är på väg mot ännu ett tränarbyte.
Stefan Rehn fick mitt under säsongen ta ett steg tillbaka för Jonas Olsson och nu ser även förtroendet för Olsson som huvudtränare ut att vara borta sedan ett lyft uteblivit.
En åttondeplats är långt i från godkänt för fjolårets silverlag.
Med det lär IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild börjat uppvakta Lars Lagerbäck som inte haft något tränarjobb sedan han ledde Nigeria i sommarens VM-slutspel.

- Jag förstår att IFK vill ha Lagerbäck. Visst, det är ett lite grått och trist val men jag hade också haft honom på en egen lista över kandidater om jag fått bestämma.
- Det är någon som Lasse och någon med hans erfarenhet som ska leda IFK Göteborg. En Mourinho-typ kommer aldrig fungera här, även om det skulle vara både kul och lite befriande.

Glenn Hysén, numera expert för ett spelbolag och norsk tv - är ändå angelägen om att ge både Jonas Olsson och Stefan Rehn ett erkännande.
Ändå är det till sist brist på en spelidé som är på väg att focka bort båda och öppna för den förre svenske förbundskaptenen.

- Båda har gjort mycket bra för Göteborg. De har ju blivit 1-2-3. Men spelmässigt som det sett ut, speciellt i år, så är det inte tillräckligt. Att spela med en anfallare utan att fylla på med tillräckligt många spelare bakifrån, det går ju inte.

- Det ser inte ut som att spelarna har haft roligt och kanske är det så att Jonas och Stefan varit lite för länge i klubben. Fyra år är en lång tid, kanske för lång tid.


Ola Gustavsson

Publicerad 2010-11-03 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons