POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitts nya miljonsatsning - ''clean court''

IFK Göteborg satsar hårt på ett ekonomiskt genombrott med Gamla Ullevi. Ännu en framgång för Real Blåvitt närmar sig:
- Egentligen hoppas vi på att få rätten till clean court redan nästa år, avslöjar IFK Göteborgs ordförande.

Det ekonomiska genombrottet för IFK Göteborg med Gamla Ullevi har låtit vänta på sig.

Den nya toppmoderna arenan är av hög internationell klass och kostade en halv miljard kronor men vare sig IFK eller Gais har fått se några pengar välla in.

Nyckeln för IFK Göteborg och möjligheter till större intäkter från Gamla Ullevi har i flera år varit de kommersiella rättigheterna, eller clean court som det kallas - något som Blåvitt misslyckades med att nå fram till även inför den här säsongen.

Men den tidigare så stora besvikelsen över de begränsade möjligheter arenavärden Got event erbjuder har nu förbytts i andra tongångar och förhoppningar om ett genombrott och det redan längre fram under året.

- Egentligen har vi varit inställda på att ta det stegvis mot en clean court men det är klart att vi nu hoppas vi på att allt ska kunna vara löst till nästa år, avslöjar IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson för FotbollDirekt.se.

Blåvitt och Got event har uppenbart kommit varandra allt närmare och som IFK-basen uppfattar det så går det att ha en stark förhoppning om att få det skräddarsydda avtal man varit ute efter så länge - att få lägga beslag på de kommersiella rättigheterna till sina matcher.

Tidigare har det varit känt att IFK Göteborg är berett att ta en högre hyra - nu står det klart att IFK är beredda att betala upp till 2,5 miljoner extra.

- Det stämmer. Vi är beredda att satsa 2-2,5 miljoner extra, så pass viktigt är det för oss att få tillgång till de kommersiella rättigheterna för våra matcharrangemang på Gamla Ullevi, anser Kent Olsson.

Och nu börjar ni närma er varandra, ni och Got event?

- Vi får allt större förståelse. Grundinställningen har förändrats men det återstår fortfarande för arenabolaget att i handling visa saker också, säger IFK Göteborgs ordförande och fortsätter:

- Men det känns som att vi är på väg mot ett avtal där arenabolaget ansvarar för driften av arenan och där vi fullt ut får det kommersiella ansvaret.

Exakt hur mycket IFK Göteborg betalar i årshyra i dag och hur mycket ett genombrott i cleancourt-frågan kan vara värd?, är än så länge oklart.
Däremot går det att slå fast att när tröskeln väl passeras så blir Blåvitts villkor jämförbara med Malmö, Elfsborg, Kalmar och Helsingborg som alla äger sin matchrättigheter.

Viktigt att slå fast är emellertid att mångmiljonintäkter inte blir verklighet alldeles omedelbart den dag clean court ägs av IFK Göteborg.

- Nej, så är det. Det här ska istället ses på sikt och kommer i en förlängning bli värt många miljoner för oss per år.

Publicerad 2012-02-29 kl 16:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto