POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Blåvitts ordförande ställer upp för omval: "Vill vara med på hela resan"

Foto: Bildbyrån.

Mats Engström ställer upp för omval som ordförande i IFK Göteborg.
Det meddelar 64-åringen nu till GT
- Man vill gärna vara med på hela resan, säger han till tidningen. 

Mats Engström valdes i mars 2018 till ny ordförande i IFK Göteborg efter Frank Andersson. Nu meddelar ordföranden att han kommer att ställa upp för omval när föreningen den 9 mars i år håller nytt årsmöte. 

- Får jag frågan stannar jag gärna kvar. Man vill gärna vara med på hela resan. Är man på väg till Stockholm vill man inte hoppa av i Skövde. Samtidigt känner jag att jag har energin som krävs, vilket är en förutsättning. Man måste vara ärlig mot sig själv och känna att man kan bidra med något, säger han till GT. 

Blåvitt backade under 2018 med 33,5 miljoner kronor på driften och även för 2019 förväntas föreningen backa med omkring 20 miljoner på driften, enligt GT. Engström ser än dock fram emot att leda föreningen framöver. 

- Även om vi fortfarande har utmaningar kvar är det en klubb i harmoni på ett annat sätt och organisationen är på plats. Det händer saker på ett mer strukturerat och lugnt sätt, men det gäller att leverera i år och även nästa, säger han till GT. 

GP rapporterar samtidigt att IFK Göteborgs valberedning kommer att föreslå Engström som ordförande i föreningen. 

- Vi hade möte med valberedningen denna veckan och som det känns nu så gör styrelsen, med Mats i spetsen, ett gott arbete. Vi har ingen annan målsättning än att föreslå honom ett år till, säger Fredrik Abrahamsson, ordförande i valberedningen, till GP. 

Publicerad 2020-01-17 kl 21:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå