POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitts plan för att knäcka Vångavallens kod

INFÖR TRELLEBORG-IFK GÖTEBORG:

Inte en vinst på sju år. Vångavallens hemliga kod har sedan 2004 sett olöslig ut för IFK Göteborgs spelare.
- Därför har vi en speciell taktik för att stoppa Trelleborg i kväll, avslöjar Stefan Rehn.

TRELLEBORG

Preliminär startelva: Viktor Noring-Dennis Melander, Magnus Andersson, Thommie Persson, Erdin Demir-Kristian Haynes, Viktor Svensson-Mattias Adelstam, Marcus Pode, Joakim Nilsson-Fredrik Jensen.

Skador/avstängningar: Ibrahim Koroma (a), Tuomo Turunen (s).

Håll ett öga på: Fredrik Jensen. En spelare som är vad Mattias Jonson är för Djurgården, eller Tobias Hysén för IFK Göteborg. Ingen fotbollsteknisk underhållning men hans inställning är ändå underhållning, väl i samma klass.

Trelleborgs-citat:

- Jag tycker IFK är ett av de bättre lagen i allsvenskan. De är mycket konsekventa i sitt spelsätt, säger Tom Prahl till Trelleborgs Allehanda.

- Vi tog poäng senast i Göteborg men kom undan med hjärtat i halsgropen. Vi behöver få stopp på Hysén och deras högersida med Adam Johansson och Selakovics inläggsfot.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Adam Johansson, Karl Svensson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam - Andreas Drugge, Jakob Johansson - Stefan Selakovic, Hannes Stiller, Elmar Bjarnasson - Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Sebastian Eriksson (s), Thomas Olsson (s), Erik Dahlin (s).

Han är formstarkast: Stefan Selakovic. Visst, det må bara ha handlat om en dryg halvtimmes inhopp senast - men vilken cirkus han drog i gång. Alla tre målen när IFK gjorde 3-0 på Syrianska. En efterlängtad comeback och med Sella möjligheter till toppar som Blåvitt saknat under hans skadeperiod.

IFK Göteborg-citat:

– Sett över 90 minuter senast så gör vi ingen bra match mot Syrianska, säger IFK:s assisterande tränare Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

- Men det är skönt att vi vinner matcher utan att behöva spela bra, säger han.
Inte sedan 2004 har ni vunnit på Vångavallen.

- Precis. Tittar man i backspegeln så blir kvällens match tuff för oss. Vi brukar ha problem här nere i Trelleborg. Det är ett lag som börjar komma igen och har skapat många chanser på slutet...men ändå kanske ännu inte riktigt fått den utdelning de förtjänar.

- Därför har vi en speciell taktik för att stoppa Trelleborg i kväll, slår Rehn fast - utan att vilja bli mer ingående än så.

- Nej, det tänker jag inte berätta men vi vet hur vi ska spela den här gången.

Publicerad 2011-07-18 kl 16:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå