Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitts reaktion på mittentipset: "Kan förstå det"

Allsvenskan

SOLNA. IFK Göteborg tippas nia, av media.
Det möts av blåvit förståelse.
- Men jag skulle inte bli nöjd om vi slutar där, säger kapten Marcus Berg till Fotbollskanalen.

4:15
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-IFK Norrköping i spelaren.

IFK Göteborg har ambitioner om att slåss i toppen av allsvenskan 2023.

Men när det samlade tipset från representanter i media presenterades på allsvenskans upptaktsträff under måndagen visade det att experter och journalister inte väntar sig att Blåvitt blandar sig i toppstriden.

IFK tippas nämligen komma nia i serien.

- Om vi ser till senaste åren så är det väl något man kan förstå, att det blir ett sådant resultat utifrån hur folk tippar, säger kaptenen Marcus Berg.

- Sedan är det klart att man inte är nöjd med det, jag skulle absolut inte bli nöjd om vi slutar där. Vi har förhoppningar och en tro på att vi såklart kan göra det bättre än så.

Annons

Vad är dina förhoppningar?
- Vi ska sätta oss ner inför allsvenskan och försöka lägga upp det. Hitta en röd tråd hur vi vill jobba. Vi har bytt personal. Hoppas att vi kan ha spelarna friska och att vi kan bygga upp något. Vi måste hitta vad vi vill och att vi kan ta steg i våra prestationer.

Nyligen, efter uttåg i svenska cupens gruppspel, valde Blåvitt att sparka sin tränare Mikael Stahre. Nu är hans tidigare assistenter, William Lundin och Alexander Tengryd, tillfälligt ansvariga för herrlaget.

Lundin visar även han förståelse för mediatipset.

- Det är inte jätteförvånande. Laget kom åtta i fjol och att man blir tippade ungefär i den kategorin där man hamnade förra året ser jag inte som någon överraskning, säger tränaren.

Men ni har större ambitioner?
- Man vill alltid vara så bra som möjligt och det är klart att har man hamnat åtta året innan så vill man inte hamna åtta igen. 

Annons

Var står ni just nu?
- Det är jättesvårt att svara på. Vi har kort tid på oss att förbereda oss inför premiären men det är väl någonstans där vi verkligen får svar på var vi står. Det är för tidigt att säga nu, säger William Lundin.

Publicerad 2023-03-21 kl 13:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto