Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts smäll - nyckelspelaren missar seriefinalen

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK-stjärnan Gustav Svensson missar seriefinalen mot Norrköping på söndag.
- Det är sjukt tråkigt men jag hade det lite på känn, säger Svensson till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Mittfältskämpen har haft problem med en baksida och gick ut i paus mot Sundsvall. Hans medverkan till seriefinalen var länge osäker och nu är de klart att han missar mötet med Norrköping.

- Gustav är bättre i baksidan men matchen imorgon kommer för tidigt. Vi har inte hunnit ställa frågorna till baksidan om den håller för maxlöpningar och full match. Vi har dock förhoppningar om att det ska vara okej till på torsdag, säger Fredrik Larsson, sjukgymnast i IFK Göteborg.

För Gustav Svensson var det ett hårt slag att missa seriefinalen mot Norrköping.
- Det är sjukt tråkigt! Vi tog beslutet att baksidan inte är tillräckligt bra och det känns jävligt segt för jag har jobbat hårt hela veckan för att få ordning på den men inte riktigt fått det. Det är också mycket matcher nu så dumt att chansa på en baksida som inte är helt hundra. Det beslutet hade inte varit bra för varken mig eller laget. Men sjukt tråkigt för jag ville verkligen spela matchen, säger Svensson.

ANNONS

När togs beslutet?
- Jag har ju haft det lite på känn under veckan, jag har haft känningar i baksidan. Förra veckan kändes bättre än den här veckan och även om jag kört stenhårt för att få den att hålla så är det bara att inse att den inte gör det.

Tungt att missa seriefinalen?
- Ja! Det har ju blivit en seriefinal och sådana matcher är alltid roliga att spela. Det blir mycket publik, bra väder, härlig matta och allt pekar egentligen på att det ska bli en jäkligt rolig match och så sätter en gammal trött baksida stopp. Det är segt för jag är inte en sådan spelare som viker ner mig när det är tuff.

För Jörgen Lennartsson är det ett tungt besked att tappa sin mittfältskugge som han ofta hyllat för jobbet i det tysta. Trolig ersättare för Svensson på det centrala mittfältet bredvid Sebastian Eriksson blir Tom Pettersson.

ANNONS

- Gustav är ju inte med men det blir en annan spelare som får spela, det har hänt många gånger innan. Jag är väldigt trygg med att det här blir bra också. Det förändrar inte så mycket. Alla spelare oavsett hur vi formerar laget, kommer ju rent individuellt in med sina egenskaper och starka sidor. Att de som kommer in nu har andra egenskaper kan man inte tala bort, det är en annan människa. Men rent spelstrategiskt och rollmässigt är det ingen skillnad, säger Lennartsson.

Ett glädjebesked för Lennartsson är dock att Sören Rieks som haft problem med en ljumske har lämnat klartecken för spel.

- Det känns okej, en lugn träning idag och jag ser framemot imorgon. Det gör inte ont, kroppen är lite stel men det är inte så att jag inte kan spela. Det är bara att köra igång den, säger Rieks.

Publicerad 2015-07-11 kl 14:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto