POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts snabba succé: ''Vi är bättre än i fjol''

IFK Göteborg har vunnit allt under försäsongen. 2-0 mot Tromsö i går får nu Stefan Rehn att ranka Blåvitt högre än i fjol.
- Det känns bättre nu än då, säger Rehn.

IFK Göteborg fortsätter att imponera. Segern mot Tromsö var tredje raka segern den här vintern.
Vinsten mot norrmännen kom i första omgången av Copa del Sol cup och IFK vet alltså ännu inte hur det känns att förlora under försäsongen.
Totalt 9-2 mot i tur och ordning Odense, Jönköping och nu norska topplaget Tromsö.

- Det ser väldigt lovande ut. Vi ligger längre fram än i fjol. Det känns bättre nu än då. Det är bra för självförtroendet att göra resultat som vi gör och i synnerhet i internationella matcher, säger IFK Göteborgs assisterande tränare Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

- Vi har fått bra besked både fysiskt och taktiskt.

Den stora anledningen till den fina starten kopplar Rehn till framförallt två saker. För det första för att det är så lugnt på skadefronten:

- Vi gjorde rätt bra resultat i fjol också men hade inte alls samma konkurrenssituation med så många skador vi hade då. Nu är namn som Dyrestam och Selakovic och Söder på bättringsväg, fortsätter Rehn.

Men jämte en skadesituation under kontroll så har nya duon Andreas Drugges och Logi Valgardssons självklarhet hjälpt upp Blåvitt.
Drugge hade en absolut huvudroll med ett mål och en framspelning till Hyséns 2-0.

- Drugge kommer att bli väldigt bra. Han gör stor nytta och passar in hos oss. Jag tror också att han kommer att bli en viktig poängspelare för oss berömmer Rehn och fortsätter om den isländske ytterbacken:

- Han är offensiv och med bra inlägg och har snabbt visat kvaliteter. Behöver kanske bli lite bättre i en-mot-en-spelet defensivt.

Hur ser du på Tobias Hysén - mål igen och ännu en stark match?
- Jättebra. Han är verkligen jättebra. Han har spelat mycket och kommer från landslagsspel och gör ännu en 90-minutersmatch mot Tromsö och dessutom målskytt igen. Tobias ser sugen ut och kommer att bli riktigt bra i år.

Publicerad 2011-01-29 kl 13:40
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå