Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Blåvitts "stora nyhet" - Serneke ny huvudpartner: "Oerhört nöjda"

Foto: Bildbyrån

Blåvitt kallade till torsdagens premiärträning för att "presentera en stor nyhet".
Beskedet: Serneke bli ny huvudpartner och blott tredje företag att ta plats på matchtröjan.
Avtalet sträcker sig över fem år.

I dag gör IFK Göteborg sin första träning för säsongen. I går, onsdag, gick klubben ut med att en "stor nyhet" skulle presenteras innan det var dags att snöra på skorna. Klubben tillade att man skulle bjuda på en "spännande inledning på det nya året" - och att tränaren Poya Asbaghi och A-laget skulle vara på plats.

"Dessutom kommer en stor nyhet, som inte rör spelartruppen, att avslöjas innan det är dags att ge sig ut på den gröna konstgräsmatta", skrev Blåvitt på sin hemsida.


LÄS: Blåvitt kan mista huvudsponsorn Prioritet Finans: "Vi diskuterar framtiden"


På torsdagen kom beskedet: Serneke bli ny huvudpartner från 2019. Företaget blir därmed det blott tredje i historien att ta plats på matchtröjan. Avtalet sträcker sig över fem säsonger.

- Vi är oerhört nöjda med att Serneke väljer att visa att man tror på den vägen som klubben har stakat ut för framtiden genom att signera ett femårigt avtal som huvudpartner, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till klubbens hemsida.

Serneke tar därmed över från Prioritet Finans.

Tidigare i höstas skrev Fotbollskanalen att Nils Wiberg, Prioritet Finans ägare, var kritisk till Blåvitts riskkapitalbolag. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen såg det ut som att företaget skulle kliva av som klubbens huvudsponsor.

- Dialogen är bra. Vi har fina samtal, är fina vänner och allting är hur bra som helst. Nu är det bara frågan om vad som händer och sker, hur Prioritet ska lägga sina sponsorresurser framöver, det är ett beslut vi får ta i företaget och ett beslut som Blåvitt får ta de också, hur de vill ha det. Men det förs samtal i god anda, sa Wiberg då till Fotbollskanalen.

- Vi diskuterar framtiden, hur vi ska kunna hjälpa varandra på alla sätt. Det förs som sagt i väldigt god anda. Men sedan om Blåvitt på sin kammare pratar med andra, det har de rätt att göra. Men det är ingenting jag vet om.

Klubbdirektören Markusson ville där och då inte kommentera hur tongångarna gick.

- Nej, det känns också helt spekulativt. Vi har ständiga förhandlingar med både nya och gamla sponsorer. Det är klart att vi uppskattar alla som vill vara med och stödja IFK Göteborg.

Publicerad 2019-01-03 kl 10:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons