Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitts storvärvning - ''Nu jävlar''

Inte en enda match från start på hela säsongen. IFK Göteborgs Karl Svensson har inte skrattat på fotbollsvis på länge. Nyligen har han dessutom tvingats ta en kortisonspruta.

- Jag har lite problem med hälsenorna och har tagit en kortison-spruta för att bli av med skiten, säger Karl Svensson till FotbollDirekt.se.

- Förhoppningsvis kan jag träna för fullt i nästa vecka. Jag riktigt längtar efter försäsongen och det var väl ett tag sedan jag gjorde, skrattar han och tillägger:
- Nu jävlar. Det går inte att gräva ned sig för det jag varit med om.

Annars har tre ynka inhopp under säsongen tärt på honom.
Stora förväntningar på nystarten efter tiden i Rangers och franska Caen har fallit platt.
Tiotalet tävlingsmatcher på tre år har inte blivit fler efter hemflytten. Svenssons irritation över situationen finns där och han pratar inte i onödan om ännu ett förlorat år.

- Jag vill inte prata för mycket om det som varit, det är bara onödigt. Men det är klart att mitt självförtroende fått sig flera smällar, konstigt vore väl annars.

- Jag har i alla fall lärt mig av den här tiden mer än någonsin att allt är upp till en själv och jag är bara 25 år.

Du kan utan vidare se dig själv på samma nivå som under första tiden i Glasgow Rangers? - Jag är bara 25 år, klart jag ska kunna komma tillbaka i den klassen. Jag är ganska nöjd med det jag gjorde i Rangers. Jag spelade ändå 30 matcher under första halvåret och det är ju som en allsvensk säsong. Och jag hann göra flera riktigt bra matcher.

Viktigast nu för Svensson blir att få komma i gång så snart som möjligt och få försäsongen ostörd för att övertyga Stefan Rehn och ledningen i övrigt om att han håller samma klass som Ragnar Sigurdsson och Hjalmar Jonsson.

- Jag vet att förtroendet finns för mig, annars hade jag inte valt att komma tillbaka och annars skulle jag inte stanna. Men det blir tufft. Vi har ett bra lag.

- Nu blir den fysiska träningen viktigast för mig. Det är det som fattas, även om jag redan kört hårt under uppehållet.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-05 kl 15:49
Annons
Annons
Annons