Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvittstjärnan i comeback i dag

Mikael Dyrestam har missat allsvenska inledningen - men nu är Blåvitts mittbacksstjärna spelklar och i eftermiddag testas en U21-match mot Gais.
- Allt känns bra, jag har inga känningar i baksida lår alls, säger Dyrestam till FotbollDirekt.se.

2012 skulle bli det definitiva genombrottsåret för Mikael Dyrestam. Men IFK Göteborgs U21-landslagsman fick lämna ett trist besked bara dagar innan allsvenska premiären mot Syrianska – och sedan dess har han inte spelat alls.

Det är sviterna efter en korsbandsoperation för två år sedan som legat bakom skadan. En sena från baksida lår användes till knäet och gjorde låret känsligt. Men nu är skadan läkt och i eftermiddag gör Dyrestam matchcomeback i U21-lagets derby mot Gais.

- Jag kör 45 minuter så får vi se hur låret svarar på det. Men allt känns bra och jag har inga känningar i baksida lår alls, så det ser positivt ut.

Dyrestam såg aktuell ut redan till lördagens hemmamatch mot Åtvidaberg, men när truppen presenterades fanns hans namn inte med.

- Stahre sa att de gärna ville ha med Philip (Haglund) i truppen som 19:e man, som en säkerhet om det skulle bli problem med andra spelare. Han var ju sjuk senast. Så det var väl det i kombination med att de ville ge mig en vecka med full träning och U21-match.

Ni har snart match i allsvenskan igen (Sundsvall på onsdag). Hur ser du på möjligheten att vara med där? 

- Det finns inget som är sagt från tränarhåll eller så, men det är möjligt att jag kan vara aktuell. Den här matchen i dag kan nog ge ett bra svar på om jag är redo, men det känns i alla fall bra.

- Man vill alltid spela, men det är klart att man känner att det närmar sig nu och man vill väldigt gärna vara med nu när det vänder efter en lite trög start. Men jag måste bevisa att jag är värd en plats i startelvan också.

Publicerad 2012-04-30 kl 15:00
Annons
Annons
Annons