POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blazevic om konkurrenssituationen: "Behövs bra spelare på alla positioner"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys senaste träningsmatch i spelaren ovan.

Det råder en tuff konkurrens på målvaktpositionen i Hammarby.
Det räds inte Davor Blazevic av.
- Inga konstigheter alls, säger han till Fotbollskanalen.

Johan Wiland stod i majoritet av Hammarbys matcher förra året, men den rutinerade målvakten har haft skadebekymmer och för en månad sedan uttalade sig tränaren Stefan Billborn om att 40-åringen troligtvis inte är tillbaka på ett bra tag.

- Jag skulle tro att Johan kanske inte är tillbaka förrän framåt sommaren, sa han till Fotbollskanalen.

Wiland missade också slutet av den förra säsongen och då fick Davor Blazevic chansen mellan stolparna. Då höll han två nollor på tre matcher. Utslaget över ett helt år tyckte han det var en hygglig säsong för egen del.

- Det var bra att jag fick spela på slutet och visa upp lite grand. Men jag är medveten om att det är nytt år och nya möjligheter. På det stora hela var det bra, men jag är sugen på att visa upp mer, säger Blazevic till Fotbollskanalen.

Mycket har dock hänt under vinter och föreningen har bland annat förstärkt på målvaktssidan genom att värva in Gianluca Curci, senast i AFC Eskilstuna men med meriter från bland annat Roma och Mainz. Den tuffa konkurrensen räds inte Davor Blazevic av.

- Utifrån var vi vill vara och dit vi är på väg så behövs bra spelare på alla positioner. Det är inga konstigheter alls.

Hur ser på dina egna chanser till speltid?
- Jag lägger ingen större värderingen vid det. Jag gör mitt bästa varje dag och sedan är det upp till tränarna att avgöra det. Det är inte svårare än så egentligen.

Om den nyligen fyllda 26-åringen är nära att lägga vantarna på förstaspaden när Hammarby nu möter Varbergs Bois i cupen är inte någonting han lägger fokus.

- Jag värderar inte det. Jag kommer till träningen varje dag och gör mitt bästa och försöker ta vara på de eventuella möjligheterna man får. Man får köra sig aktuell från tränarhåll helt enkelt.

Matchen mellan Hammarby och Varberg sänds på Sportkanalen och streamat på cmore.se under måndagskvällen. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-02-18 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå