Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blivande SEF-basen tvekar om att sitta i fotbollsförbundets styrelse

Elfsborgs Bosse Johansson blir under fredagen vald till ny SEF-bas.
Fotbollförbundets styrelse är en annan sak.
- Det är upp till klubbarna att bestämma, säger Bosse Johansson till fotbollskanalen.se.

Under fredagen håller SEF – Svensk elitfotboll – årsmöte och en ny ordförande ska väljas i stället för Bo Lundquist som till slut dragit sig tillbaka från kampen.

Anledningen till Lundquist reträtt är att valberedningen säger att en bred majoritet av elitklubbarna anser att den förre Dif-basen inte kan ställa upp då han inte har tillräckliga uppdrag i Djurgården – det hade stridit mot stadgarna.

- Bosse Lundquist har nu meddelat alla klubbarna i et mejl att han inte ställer upp, säger Bosse Johansson som tror på ett lugnt SEF-möte trots att det stormat på sistone.
Elfsborgs ordförande är försiktig med att måla ut vad han vill förändra i SEF eller vad hans linje innebär för klubbarna.

- Jag vill bli vald först och sedan har jag mycket att lära mig. Men jag ska vara öppen och lyssna, framför allt på dem som är i minoritet, säger Bosse Johansson.
- Medlemmarna i SEF har mycket gemensamt som att man ska få den ekonomiska kakan att växa, samtidigt finns det en motsättning i en del frågor och det får man ha respekt för.

När Bo Lundquist ersatte Bengt Madsen som ordförande i SEF så valde han att inte sätta sig i fotbollsförbundets styrelse. Han ville att SEF-ordföranden skulle vara en motvikt till förbundet, men ändrade sig och lät sig väljas in i fotbollsförbundets styrelse i fjol.

Bosse Johansson kommer i varje fall inte sitta i förbundets styrelse under 2009.

- Nej, jag har inte blivit tillfrågad av förbundets valberedning.

Hur gör du om du får frågan längre fram?

- Det är för tidigt att säga, jag kan ha förståelse för bägge grundåsikterna gällande förbundets styrelse, både att man ska sitta där för att det fattas många viktiga beslut som påverkar elitklubbarna och att man inte ska sitta där för att man då sitter i knäet på förbundet.
- Jag har givetvis funderat på frågan och känner att det är viktigt att lyssna på vad klubbarna vill.

Redan har SEF börjat förbereda försäljningen av tv-rättigheterna gällande svensk fotboll från 2011 och framåt. Det senaste tv-avtalet ledde till intern kritik inom SEF för att medlemmarna inte fick reda på alla delar. Något Bosse Johansson inte kan lova nu heller.

- Jag kan varken ge ett ja eller nej på den frågan. Vi fick ju bara reda på vissa delar av avtalate och jag kan inte säga varför vi inte fick reda på mer, säger Johansson.

Publicerad 2009-03-19 kl 19:06
Annons
Annons
Annons