POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blomqvist tillbaka i lätt träning efter korsbandsskada: "En glädje man saknat"

Foto: Bildbyrån.

Andreas Blomqvist skadade i fjol korsbandet för andra gången.
I går var han tillbaka i lätt träning med Norrköping igen. 
- Det är en glädje man saknat, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköping-mittfältaren Andreas Blomqvist, 26, skadade förra sommaren korsbandet för andra gången i karriären, bara tre matcher efter att han kom tillbaka från sin första korsbandsskada. Det höll honom borta från fotbollsplanen i nästan ett år, då han i går var tillbaka på träningsplanen igen med klubben för ett par enkla passningsövningar. 

- Jag var med på lite passningsövningar, så man kan säga att det var en kul dag, då det var nästan ett år sedan som jag var med i en passningsövning senast. Det var fantastiskt kul. Det var framför allt en glädje man har saknat, att kunna vara med i gemenskapen och göra det man älskar, att träna fotboll. De här ensamma gymtimmarna blir förhoppningsvis lite färre nu, säger Blomqvist till Fotbollskanalen.

- Det känns ju nästan som att man har lagt ner två år på gymmet eftersom att den andra skadan kom så pass tätt efter att jag var tillbaka från den första skadan. Det är superskönt att man börjar närma sig fotbollen igen, fortsätter han. 

Blomqvist kände sig även starkare under den här rehabiliteringsperioden med anledning av att han hade kännedom om hur det var efter första skadan. 

- Jag har ju gått igenom det en gång, vilket gör att man vet lite mer vad som väntar. Allt har gått väldigt bra den här gången, så jag har faktiskt en bättre känsla. Jag försöker bara vara positiv, vilket jag varit under hela rehabiliteringsperioden för att även göra något bra av den här tiden man är iväg från fotbollen. Jag har lagt ner mycket energi för att vara ännu bättre när man kommer tillbaka, säger han. 

Nu ser han fram emot att kunna vara med i lagets passningsövningar framöver, även om han inte vill stressa med rehabiliteringen. 

- Vi kommer att stegra sakta men säkert. Jag kommer att vara med i passningsövningar nu ett tag och sedan tar vi det väl vidare om det känns bra. Jag kommer nog träna varannan dag på planen och sedan lite övrigt i gym och så vidare mellan träningsdagarna. Jag försöker att inte stressa fram något, då det ska kännas bra när man är tillbaka. Jag vill känna mig trygg, säger mittfältaren.  

Är du extra mån om att inte stressa med tanke på att du senast skadade korsbandet igen kort efter att du var tillbaka i matchspel?
- Ja, man får ju sig en tankeställare, när man drog upp det så tidigt som jag gjorde senast. Man försöker lära sig av de signaler man kände då och lyssna på kroppen, så förhoppningsvis har man lärt sig lite av första gången. Samtidigt känns knät även bättre den här gången. Jag är därmed väldigt positiv och kämpar för att komma tillbaka.

Däremot vill han inte spekulera i när han kan vara redo för spel i allsvenskan igen, även om han hoppas på matchspel före säsongens slut. 

- Jag hoppas på det, även om jag inte kan säga när det blir. Jag hoppas på att jag kan vara med i någon allsvensk match igen i höst. Det är i varje fall mitt mål, men sedan får vi se hur det blir i slutändan.

Blomqvist har kontrakt med Peking fram till årsskiftet och är öppen för en förlängning med klubben, men fokuserar just nu på att komma tillbaka från skadan. 

- Det är som sagt först fokus på att komma tillbaka och sedan kommer det andra efterhand, så får vi se var det landar. Det är inget snack än så länge, säger han. 

Är du öppen för en förlängning?
- Absolut! Vi får dock se när man tar snacket med dem, så får vi se hur dem ser på mig. Jag trivs dock fantastiskt bra i klubben och staden, så det är man absolut öppen för. 

Publicerad 2018-07-23 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå